100 bin lirayı bulursa biyonik gözle çocuklarını görebilecek

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında görme yeteneğini kaybeden Mustafa Kartal, gözlerinin yeninden açılması için yardım bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1999 yılında geçirdiği trafik kazası ile gözlerini kaybeden Mustafa Kartal(35), 100 bin lira ameliyat parasını bulabilirse, İngiltere ve ABD'de ameliyatı yapılan biyonik gözle çocuklarını görebilecek.

Mustafa Kartal, gözlerinin vazifesini gördüğünü, görüntüyü alabildiğini ve sinirlere ilettiğini fakat sinirlerin görüntüyü beyne iletemediğini vurgulayarak, " Benim gözlerim vazifesini görüyor. Görüntüyü alıyor, sinire veriyor ve sinir görüntüyü beyne götüremiyor. Benim problemim bu. En son 2007 yılında İstanbul'da Profesör Doktor Gürhan Kendir'in kontrolünden geçtim. Bana senin tek çaren 'biyonik göz' dedi. Gözler çıkarılacak, içine tırnak büyüklüğünde alet monte edilecek. Arkasına da kamera sistemi monte edilecek. O kamera sistemi sayesinde görüntü beyne iletilecek. O aletlerin maliyeti 63 bin sterlin civarında. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. '' diye konuştu.

Mustafa Kartal evli ve 2 çocuğunun bulunduğunu belirterek, mevcut geliriyle ay sonunu ancak getirebildiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Bir ay kadar oldu, televizyonda haber dinlerken, İngiltere'den 2 kişiye biyonik göz uygulandığını ikisinin de gözlerinin gördüğünü duydum. ABD, İngiltere ve dünyada 3 ülkede daha uygulandığını öğrendim. Ben kendi nefsim için gözlerimi istemiyorum. Çocuklarım için istiyorum. Onları görebilmek için. Gözlerime ilk kavuştuğumda Kemalimle, Ayşemi görmek istiyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber