Sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu

Yıllık izinlerini anavatanda geçiren gurbetçiler, çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda Pazarkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıştıkları ülkelere dönmek üzere yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki araç yoğunluğu nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'nı tercih etti. Yunanistan'ın Kastanias Sınır Kapısı'na giriş yapmak için bekleyen gurbetçiler, Yunanistan'daki işleyişin yavaş olduğunu öne sürdü.

Almanya'da yaşayan Turan Akpınar, tatilini İstanbul'da geçirdikten sonra dönüş için yola çıktığını belirtti. 3 saattir kuyrukta beklediğini ifade eden Akpınar, "İnternetten, Kapıkule Sınır Kapısı'nın doluluğu nedeniyle Hamzabeyli'ye yönlendirme olduğunu öğrendim. Ben de daha sakindir diye burayı tercih ettim. Fakat burada da beklemek zorunda kaldık" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan gece yarısından buyana 488 aracın çıkış yaptığını belirtti.

Bu arada, yurt dışına çıkmak için Pazarkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 200, Kapıkule Sınır Kapısı'nda ise yaklaşık 800 aracın beklediği bildirildi.

Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber