Kağıthane'ye Çinli misafirler

Çin'de İslam Kültür ve Sanat Eserleri" etkinliği için Türkiye'ye gelen Çinli konuklar, Kağıthane Belediyesi'ni ziyaret ederek Kağıt Yapım Atölyesindeki çalışmaları incelediler.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asırlardır tarihî İpek Yolu sayesinde sıcak ticarî ilişkiler içerisinde olan Türkiye ile Çin arasında 40 yıl önce tekrar başlayan diplomatik ilişkiler, 2012'nin Türkiye'de Çin Kültür Yılı olarak kabul edilmesiyle daha da gelişti. Bu etkinlikler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çin Din İşleri İdaresi işbirliğiyle Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çin'de İslam Kültür ve Sanat Eserleri" etkinliği için Türkiye'ye gelen Çinli konuklar, Kağıthane Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilalunddin Chen Guangyuan yönetiminde gelen yaklaşık 100 kişilik heyeti Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç karşıladı.

Misafirleri, Evliya Çelebi'nin sıklıkla bahsettiği, Türkiye'nin ilk Kağıthanesinin bulunduğu bölgeye kurduğu kağıt üretim atölyesinde karşılayan Başkan Fazlı Kılıç ve Kağıt Ustası Oğuzhan Tuğrul, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Vatandaşlara kağıt yapmayı öğretmek istediklerini belirten Tuğrul, 559 yıl aradan sonra kurulan bu atölyenin çok önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekti. Kumaş atıkları, pamuk, keten gibi malzemelerin de kağıda dönüşebileceğini duyunca şaşkınlıklarını gizleyemeyen Çinli misafirler, atölyede üretilen kağıtlara yapılan ''Esma-ül Hüsna'' sergisini gezerek bol bol resim çektiler.

Daha sonra yemeğe geçen misafirler Nail Kesova yönetimindeki Galata Mevlevi Müziği ve Sema Topluluğunun gösterisini izlediler. Ney dinletisi, ilahiler ve semazenlerin eşliğinde geçen yemeğin ardından konuşan Başkan Fazlı Kılıç, Çin'den gelen misafirleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber