'Gelirlerde artış olursa vergilerde indirim olabilir'

Haber Giriş : 01 Eylül 2005 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelirler İdaresi Başkanı: ÖTV ile ilgili değişiklik söz konusu değil

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, akaryakıtta ÖTV'nin düşürülmesi konusunda, "Bizim şu anda değişiklikle ilgili bir düşüncemiz yok. Eğer gelir hedeflerini gerçekleştirmede bir artımız olursa, ancak o zaman vergilerde indirim noktasında fedakarlık yapmamız söz konusu olabilir" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geleneksel Perşembe Toplantısı'na konuk olan Arıoğlu, yapılan çalışmalar sonucu faiz giderlerinin neredeyse vergi gelirlerinin yarısının altına düştüğünü bildirdi.

Vergi denetimi ve dairelerinin eskisi gibi olmaktan çıktığını, şu anda beyannameyi muhasebecinin ofisinden internet ortamında göndermesinin mümkün olduğunu, vergi ödemesinin de önümüzdeki günlerde otomatik ödemeyle yapılabilecek bir noktaya geleceğini anlatan Arıoğlu, "Vergi ödemesi vatandaş için bir eziyet, külfet olmaktan çıkacak. Artık eski tür vergi dairesi yok. Elbirliğiyle kayıt dışının üzerine gideceğiz" dedi.

Özellikle spor kulüplerinin üzerine gitmek gibi bir hedeflerinin olmadığını ama kayıp-kaçak olursa üzerine gideceklerini ifade eden Arıoğlu, 10-20 milyar lira üzerindeki banka hesaplarını inceleme gibi bir görevleri ve şu anda yaptıkları bir şey bulunmadığını kaydetti.

Artan petrol ve doğalgaz fiyatlarının enflasyonu tetikleyip tetiklemeyeceği yönündeki bir soru üzerine de Arıoğlu, "Akaryakıttaki zam, petrol fiyatlarındaki artışın bir sonucu. Neticede enflasyon hedefini bozucu, değiştirici bir etkisi bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

Arıoğlu, vergi iadelerinin kalkacağı konusunda zaman zaman muhtelif söylentiler olduğunu dile getirerek, "Vergi iadesinin kalkacağıyla ilgili bir çalışmamız söz konusu değil. Bundan sonra olmaması için vatandaşların duyarlı olması, hassas olmaları, harcamaları karşılığında fiş, fatura almaları gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber