Erdemli'de 'Girişimcilik Eğitimleri' düzenlenecek

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, "İş-Kur Mersin İl Müdürlüğü ve KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü işbirliği ile odamız konferans salonunda "Girişimcilik Eğitimleri" düzenlenecektir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Girişimcilik Eğitimleri"ne katılmak isteyenlerin 17 Eylül 2012 tarihinde Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda saat 10.00'da sınava tabi tutulacağını ifade eden Sarı, "Programa katılacak kursiyerlerin seçme saatinde Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda hazır bulunarak uygulanacak girişimcilik testinden yeterli not alması gerekmektedir. Bu testte başarılı olan 40 kursiyer 21 Eylül 2012 tarihinde eğitimlere başlayacaklardır" diye konuştu.

Eğitimlere katılanlara günlük 20 lira ücret verileceği ve sağlık sigortalarının ise İş-Kur tarafından hemen başlatılacağını dile getiren Sarı, kursu başarıyla tamamlayıp proje hazırlayıp iş kuranların ise hibe desteklerinden faydalanacağını söyledi.

Sarı, kursiyerlerde aranan şartları ise şöyle sıraladı:

" Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 19-55 yaşları arasında olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, girişimcilik programlarından daha önce yararlanmamış olmak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber