Atanamayan öğretmenler, öğretmen atamalarını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyesi bir grup, 40 bin öğretmen atamasını protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'na yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup üyeleri, bakanlığa yakın bir yerde eylemlerini yapıp olaysız bir şekilde dağıldı.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan AYÖP üyeleri, buradan bakanlığa yürümek istedi. Ancak, polis ekipleri bakanlıkta 40 bin öğretmen ataması yapıldığı için grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine eylemciler bulundukları yerde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ÖSYM'nin güvenini yitirdiği ve ne atanan ne de ataması yapılmayanların son atamalardan memnun olmadığı vurgulandı. Bakanlığın çözüm bekleyen sorunlar dururken yapılan yeni değişikliklerden bahsederek kurumdaki işlerin, ?saldım çayıra Mevlam kayıra' olduğunu savunan grup üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i istifaya davet etti.

Eylem sırasında 'Türk dili ve edebiyatı 22 bin mezun atama bekliyor' dövizi açan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber