Bakanlık, kentsel dönüşümü hızlandırmak için illerde müdürlük kuruyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Bursa, İstanbul ve İzmir?illerinde Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruyor. Bakan Erdoğan Bayraktar, "Kurulan bu müdürlüklerce İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Bolu,Tekirdağ ve Düzce illerimizde kentsel dönüşüm daha hızlı ve daha verimli sonuçlanacak." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümü büyük şehirlerde daha hızlı sonuçlandırmak için harekete geçti. Bu kapsamda İstanbul, Bursa ile İzmir'de Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kuruluyor. İstanbul'un büyük bir kısmı 1'inci ve 2'nci derece, Bursa'nın tamamı 1'inci ve 2'nci derece, İzmir'in ise tamamı 1'inci derece deprem kuşağında yer alıyor. İstanbul'da yaklaşık 12 milyon nüfus 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde, İzmir ilinde yaklaşık 4 milyon nüfus 1'inci derece deprem bölgesinde, Bursa ilinde ise yaklaşık 3 milyon nüfus 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Bu illerde kurulacak ve direkt olarak merkez teşkilata bağlı olarak çalışacak yeni birimler ile (Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü) belediyelerle birlikte kanunda idare tanımında yer alan İl Özel İdaresi ile ilişkiler güçlenecek. İstanbul, İzmir ve Bursa yönetimleri sınırları içerisindeki ilçe belediye başkanlıklarının, kanunun uygulamaları ile ilgili işlemlerini yürütebilmek için kendi illeri bünyesinde ama merkez teşkilatının görevlerini haiz bir İdare ile çalışması da bu illerdeki yerel yönetimler için büyük avantajlar sağlayacak. Kentsel dönüşüm müdürlüklerinde uygulamalar konusunda ihtisas sahibi personel görev alacak, zaman verimli kullanılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar, "Kurulan bu müdürlüklerce İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Tekirdağ ve Düzce illerimizde kentsel dönüşüm daha hızlı ve daha verimli sonuçlanacak. Kanun faaliyetlerinin bu illerden başlatılma amacı topraklarının büyük bölümü 1'inci ve 2'nci derece deprem bölgesinde kalan ve nüfus olarak da büyük yoğunluk taşıyan bu illerde riskli alan ve riskli yapıların bir an önce belirlenerek olası bir afette yaşanacak can ve mal kayıplarının en aza indirgenmesidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber