Bursa-İstanbul karayoluna bir kavşak daha yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yalova ve İstanbul Yolu´ndaki Panayır sapağına köprülü kavşak yapmak için çalışmalara başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte Panayır Kavşağı´nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Ulaşılabilir sağlıklı kent olma yolundaki çalışmalara yoğunlaştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, ulaşımdaki kördüğümlerin çözülmesi ve gerekli kavşak ile köprülerin yapılması noktasında gece gündüz gayret sarf ettiklerini söyledi. Yalova Yolu Panayır Sapağı'na yapılması planlanan kavşağın da bu doğrultuda projelendirildiğini ifade eden Başkan Altepe, As merkezin güneyinde bulunan alana yapılacak kavşak için yakında ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Yapılacak kavşak sayesinde Panayır bölgesine giriş ile çıkışların tamamen rahatlamış olacağını söyleyen Başkan Altepe, "Panayır bölgesinden Bursa´ya dönmek isteyen ya da İstanbul yolundan gelip de Panayır´a girmek isteyen vatandaşlarımız, bu kavşağı kullanabilecekler. İstanbul ve Yalova´dan gelenler ile Bursa´dan gelip de geriye dönüş yapmak isteyenler bu kavşaktan faydalanabilecekler. Kavşak, Panayır bölgesine giriş çıkışları kolaylaştırmasının yanında, otogara ulaşma konusunda da kolaylık getirecek. Bu kavşakla birlikte otogara giriş ile çıkışlar da düzene girmiş olacak." dedi.

Panayır Kavşağı´yla birlikte çevre düzenlemeleri ile bağlantı yollarının yapılacağını, Yeniceabat bölgesindeki köprünün yenilenip genişletileceğini kaydeden Başkan Altepe, yapılan çalışmaların Yalova Yolu´na vizyon katacağını ifade etti. Başkan Altepe, "Ulaşımda önemli bir çözüm üretecek güzel bir projeyi başlatmış bulunuyoruz. Şu anda projeyle ilgili tüm detaylar tamamlandı, yakında ihaleye çıkıyoruz. Hedefimiz, 6 ay içerisinde bu kavşağı bitirmek. Bu konuda arkadaşlarımız yoğun bir faaliyet içerisinde. Halkımız için hayırlı olsun." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber