'Bankanız güvenli değil' diyerek dolandırdı

Bursa'da, polise müracaat eden bir kişi, kendisini telefonla arayan ve bankacı olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm uyarılara rağmen dolandırıcılar vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor. Osmangazi ilçesi Hocaalizade Mahallesi'nde meydana gelen olayda, A.A.D.'yi cep telefonundan arayarak kendisini bankacı olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, "Şu an paranızı yatırmış olduğunuz banka güvenli değil. Paranızı hemen çekin, benim ismini vereceğim bankaya paranızı yatırın, orası daha güvenli." dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan A.A.D. isimli vatandaş, banka hesabındaki parayı çekerek, sözde bankacının verdiği cep telefonu numaralarına yatırdı. Toplam 4 bin 950 lira yatıran A.A.D. bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak polise müracaat etti.

Öte yandan Hacıilyas Mahallesi'nde meydana gelen olayda ise kimliği belirsiz yankesici, M.B. isimli vatandaşın bin 600 lirasını alarak kayıplara karıştı. Polise ifade veren M.B., "Otelin yerini soran bir kişi, 20 liralık banknotu göstererek, 'Bu kaç para, bundan daha büyük para var mı?' diye sordu. Cebimdeki parayı çıkararak 50 liralık banknotu gösterdim. 4 bin 800 lira parayı zorla eline aldı, baktıktan sonra verdi. Saydığımda param bin 600 lira azalmıştı." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber