BDP'li Sırrı Sakık'ın oğlu Sedar Sakık toprağa verildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sedar Sakık, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı'nda toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evinde önceki gün intihar ederek yaşamına son veren BDP'li Sırrı Sakık'ın oğlu Sedar Sakık için Ankara Yıldızevler Orta Camii'nde, öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşbaşkan Gültan Kışanak, milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Hasip Kaplan ile bağımsız milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ün katıldığı cenaze törenine, CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Sırrı Sakık, yanında Selahattin Demirtaş olduğu halde, caminin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Sırrı Sakık'ın, helallik istenirken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Namazın ardından omuzlara alınan Sedar Sakık'ın tabutu, cenaze aracına konularak Gölbaşı Mezarlığı'na götürüldü. Gölbaşı Mezarlığı'na götürülen Sedar Sakık, annesinin yanına gömüldü. Cenazenin defni sırasında orada bulunanlardan bir vatandaş, dua etmek isteyen imama müdahale ederek, Kürtçe dua edeceklerini söyledi. Bunun üzerine imam mezarın başından ayrılırken, vatandaş Kürtçe dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber