Kazan ile Zenica Belediyesi ile kardeş oldu

Ankara'nın metropol ilçelerinden Kazan Belediyesi, Bosna Hersek Federasyonu'ndan Zenica Belediyesi ile kardeş oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bosna Hersek Federasyonu'na bağlı Zenica Belediyesi'ni ziyaret eden Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Zenica Belediye Başkanı Huseyin Smajlovic ile kardeş şehir protokolü imzaladı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e Zenica ziyaretinde Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Özkoç, Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Erkan Tabak, Kent Konseyi Başkanı Hakan Gülsün ile sanayici ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik etti.

Kardeş şehir protokolünün imza töreninde bir konuşma yapan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, tarihi ve kültürel bağların iki ülke halkını ilelebet dost ve kardeş kılacağını vurguladı. Kendisi ve heyetine gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Lokman Ertürk, ?Heyetimize gösterilen sıcak ilgi ve samimiyet, kardeş şehir olmamızda ne kadar doğru bir karar verdiğimizi ispatlamıştır. Her iki ülke halkı gerek sosyal, gerek kültür bakımından birbirine son derece yakındır. Zenica Halkına Kazan Halkının sıcak ve samimi selamlarını getirdik. İmzalayacağımız kardeş şehir protokolünün ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği olanaklarının artırılmasına hizmet edeceğini ümit ediyor, kardeşliğimizin belediyelerimiz ve halklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.? şeklinde konuştu.

Zenica Belediye Başkanı Hüseyin Smajloviç de Kazan ve Zenica'nın bünyesinde barındırdığı sanayi kuruluşları ile öne çıkmaları bakımından da birbirine benzediğini belirterek, ?Her iki şehrimiz de ülkesinde ekonomiye yön veren büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu anlamda sanayi ve ekonomi alanında işbirliğinin öncelikli olabileceğini düşünüyoruz. Türk iş adamları gelsin Zenica'ya yatırım yapsın, 3 bin-4 bin metrekare arsa ücretsiz verelim, vergi ve elektrik indirimi gibi teşviklerinden yararlandıralım. Tarihi ve kültürel dostlukların ve hatta akrabalıkların bulunduğu bu iki şehrimizin kardeşliği dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla birçok konuda işbirliği yapabilecek, iki belediye arasındaki ilişkileri de güçlendirecektir.? dedi.

Zenica Belediye Meclis Üyesi Şerif Patkovic de bu yılın başında Kazan'ı ziyaret ederek, Zenica Belediye Başkanı Hüseyin Smajloviç'in iyi niyet mektubunu Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e iletmiş, Ertürk de kardeş şehir protokolü için gerekli çalışmaların bir an önce yapılması talimatı vererek ilk adımı atmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber