Biga'daki kuvvetli yağış

Biga Kaymakamı Fatih Genel, dün yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün büyük bir sel felaketi yaşadıklarını söyledi. Sel sularına kapılan 2 kadından cesedi bulunan Fatma Metin'in bugün Lapseki ilçesinde toprağa verileceğini belirten Genel, "Tülay Türe isimli geç kızımıza henüz ulaşılamadı. Arama kurtarma ekiplerimiz köylülerin de desteğiyle arama çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 5 kilometrelik denize mesafesi bulunan alan ve denizde dahil olmak üzere aramalar devam edecek" dedi.

Sel sularının yavaş yavaş çekilmeye başlamasıyla yörede hasar tespit çalışmalarının başladığını dile getiren Genel, şunları kaydetti:

"İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz zarar gören ev ve arazileri ile telef olan büyük ve küçükbaş hayvanların tespitini yapıyor. Köy içlerinde ciddi anlamda sorunlarımız var. Biga Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşanan bu felaket bize sigortanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Vatandaşlarımız sigortaya önem verirlerse bu tür olaylarda daha az mağdur olurlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber