İstanbul Valiliği'nden 12 Eylül mitingine erteleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2005 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"78'liler Girişimi" Sözcüsü Celalettin Can, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte 12 Eylül'ün 25. yıldönümü dolayısıyla 11 Eylül Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda yapmayı planladıkları "Anayasa'nın Geçici 15. Maddesi Kaldırılsın. Darbeciler Yargılansın" başlıklı mitingin, İstanbul Valiliği'nce 1 ay ertelendiğini bildirdi.

Can, 12 Eylül'ün yıldönümü nedeniyle düzenledikleri etkinlikler kapsamında Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek "Aydınlık Bir Eylül Sabahına Uyanmak İçin" adlı sempozyumdan önce yaptığı açıklamada, "İstanbul Valiliği ve yetkililerin, Kadıköy'deki mitingi, 'son zamanlarda özellikle Gemlik çevresinde gerçekleşen olaylar, genel ülke güvenliği, olayların çıkabileceği, provokasyona açık bir durum olduğu' gerekçeleriyle 1 ay ertelediğini" kaydetti.

"1 ay sonraya ertelemenin bir nevi yasaklama anlamına geldiğini" ileri süren Can, 11 Eylül Pazar günü saat 12.30'da Kadıköy İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaparak mitingin ertelenmesinin nedenleri konusundaki görüşlerini anlatacaklarını kaydetti.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yeni eğitim yılı için önlemler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılına 12 Eylül Pazartesi günü başlanması nedeniyle karayolları ile okul önlerindeki araç ve yaya trafiğini düzenlemek, öğrencilerin okullarına zamanında ulaşmasını sağlamak ve olası trafik kazalarını önlemek amacıyla 1036 okulda toplam 2 bin 64 personelle çeşitli önlemler aldığı bildirildi.

Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik ekiplerinin öğrencilerin can güvenliğini sağlamak için okulların açılmasından önce okul taşıtlarının denetimine de başladığı belirtilerek, denetimlerde okul servis araçları yönetmeliğine uygun olmayan ve eksikleri görülenlerin gerekli cezai işlemlerin uygulanmasının ardından eksiklerinin tamamlanması için karayolları fenni muayene istasyonlarına sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, öğrenci velilerinin de çocuklarının taşımacılığını yapan servis araçlarının gerçek bir okul taşıtı ve okul taşıtının bütün özelliklerine sahip olmasına dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Okul taşıtını kullanan sürücülerin de kılık kıyafet ve davranışlarıyla çocuklara örnek olmasının önemine işaret edilen açıklamada, "Okul servislerinin arkasında yazan 'Okul Taşıtı' ibaresi, bu araçlarının karayolu üzerinde kolayca tanınmasını sağlamak içindir. Bu nedenle bu araçları gören sürücülerin daha dikkatli davranıp araca inip binen öğrencilere yardımcı olması gerekmektedir" denildi.

Açıklamada, trafik kurallarına uymayan sürücülerin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün "www.iem.gov.tr" adresli internet sitesindeki elektronik posta adresine ya da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün "0212 214 41 55" numaralı telefonuna bildirilmesi halinde haklarında gerekli yasal işlemin yapılacağı da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber