Bir SYDV İlanı: Eğitim fakültesi mezunları başvurmasın

Şu sıralar yoğun olarak, Sosyal Yardılaşma ve Dayanışma Vakıflarının personel alım ilanlarını yayınlamaktayız. Ancak daha önce de belirtmiş olduğumuz yanlış puan kullanımında herhangi bir düzeltme yapılmadığı gibi, ilanlarda hem ikametgah, hem yabancı dil bilme hem bölüm mezuniyeti şartlarında tam bir keyfe kederlik bulunmaktadır. Merkezden bunların hiç düşünülmemiş olması, kamu yönetimimizin içinde bulunduğu hali göstermektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda, SYDV'lere personel alımına ilişkin olarak memurlar.net'e ulaşan bazı iletilerden seçtiklerimiz bulunmaktadır.

Bu sorunların dikkate alınmasını umuyoruz.

* Giresun ili güce beldesi sydv alımlarında istenen özel şartlarda başvuracak kişinin güce nufusuna kayıtlı olmasını istemektedirler. Hadi ikametgahı anladıkta nüfus nerden çıktı. Burada ayrımcılık söz konusu. İnsanları doğum kütüklerine göre işe yerleştirme yapmak ayrımcılık değilde nedir? Düşünebiliyormusunuz böyle bir uygulamanın ülkeyi nerelere götürebileceğini. Ben Giresun kütüklüyüm ama güce kütüğüne kayıtlı olamadığım için beni mülakatta eliyorlar

* Bir çok ilçe kendi ilçesindeki kişilerin başvurmasını istemekte farklı illerden başvuru kabul etmemekte iken bazı ilçelerde heryerden başvuru kabul etmektedir. Bu durumda da adaletsiz bir dağılım ortaya çıkmakta. Ben kendi ilimde dahi başvuramadığım ilçeler varken benim oturduğum ilçeye birçok ilçe dışı başvurular oldu ve yerleşemedim.

* Bazı ilçeler bakanlığın sosyal yardım inceleme görevlisi görev tanımının da dışında fakültelerden mezunları istihdam etmekte... Hele bir de içler acısı bir durum vardır ki, Eğitim ve Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına sanki bir cephe almış gibi... O kadar ilanın içinde %1-2 yi zor bulan bir oranda eğitim fakültesi mezunu alınmakta, birde bazı ilçeler büyük puntolarla Eğitim fakültesi mezunu başvurmasın diye de yazmış.... Bu insafsızlık değilde nedir?

* Bazı ilanlarda da KPDS, ingilizce bilme gibi sanki ingiliz vatandaşlarına yardım durumunu inceleyeceklermiş gibi isteklerde bulunmaktadır. Yapılacak iş bellidir. İngilizceyi nerede kullanacağımızı insan bir düşünür.

* Bazı ilanlarda ise bir tek adayın adının yazılmasının eksik kaldığı durumlar göze çarpmaktadır.

* Özellikle yapılacak işin niteliği düşünüldüğünde bireyi tanıma teknikleri, iletişim becerileri vb. durumlar da gözönüne alınarak bölümler arasından seçme yapılırken biraz daha kamu yararı düşünülmelidir. Bir çok ilan kurumda söz sahibi kişinin mezun olduğu alan esas alınarak yayımlanıyor görünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber