7 bin kişiye, 25 gün aralıksız sözlü sınav yapmak zor geldi

3 Mayıs tarihinde yayımladığımız haberde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının KPSS'siz sözleşmeli personel alım yapacağını belirtmiştik. Bakanlık, bu alıma dair duyuruyu 5 Ağustos tarihinde yayımladı. Ancak ilanda bir seçme kriteri bulunmuyordu. Sözlü sınavla personel alımı alınacağı belirtiliyordu. Tam 7 bin 441 kişi başvurdu. Bu kadar kişiyi sözlü sınav yaparak seçmek mümkün değildi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 01:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 bin 441 kişinin her biri için 5 dakikalık bir vakit ayrılsa, 25 gün aralıksız sözlü sınav yapılması gerekecekti.

İlana çıkanlar bunu öngörmemişlerdi. Onlar hızlıca, sözlü sınav uygulayarak toplam 97 sözleşmeli personel alabileceklerini tahmin ediyorlardı.

Ancak bu hevesleri, yaşanan bu sonuçtan dolayı gerçekleşmedi.

Bakanlık, önceki duyuruda ilan ettiği "sözlü sınavla personel alımına" dair belirlemeyi iptal etti. Yeni duyuru, 20 Eylül 2012 tarihinde yapıldı. Şimdiki yeni belirlemeye göre önce MEB sınav yapacak. En yüksek puanlı 4 katı aday sınava alınacaktır. İstenen eleman alımı biraz zor olacak bu kez. Zira istenen elemanın alınabilmesi için bu kişinin en azından 4 katı adayın içine girecek derecede yüksek bir sınav puanı alması gerekecek.

Şimdi şu sorulara birilerinin cevap vermesi gerekmektedir:

1- 1 aylık kamusal çaba boşa çıkmıştır. İlana çıkılmış, başvurular alınmış, planlama yapılmıştır. Bakanlık personel birimindeki memuru boşa çalıştırmanın hesabını kim verecek?

2- Madem yazılı (test) sınav yapılacaktı. Hazır yapılmış bir sınav vardı. 2012 KPSS sınavı... Neden bu sınav sonucu esas alınmıyorda, yeniden MEB'e sınav yaptırılıyor. Bir kez daha adayların cebindeki paraya göz uzatılıyordu.

İlgilileri sadece insaflı olmaya davet ediyoruz. Başkaca bir şey söylemek, fazlalık olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber