Ortaklar Belediyesi'nden eğitime anlamlı destek

Germencik'e bağlı Ortaklar beldesindeki Kurtuluş Ortaokulu'nun yenileyen Ortaklar Belde Belediyesi, öğrencileri de kırtasiye seti hediye ederek sevindirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaklar Belde Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Kurtuluş Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler hem sevinç hem de şaşkınlıkla ders başı yaptı. Kırtasiye setlerini teslim alan gençler, okullarını modern bir görünüme kavuşturan Belediye Başkanı Ümmet Akın'a teşekkür etti.

Ortaklar belde Belediye Başkanı Ümmet Akın'ın eğitime verdiği destek belde halkının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Göreve geldiğinden bu yana eğitime tam destek veren Başkan Akın, her yıl olduğu gibi okulların açılması ile Ortaklar'da eğitim gören tüm öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı. Aile bütçelerine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Ortaklar Belediye Başkanı, öğrenciler veliler ve özverili eğitimcilere destek vermekten büyük gurur duyduklarını söyledi.

BURASI BENİM OKULUM MU?

Hayırseverlerin desteğiyle 32 derslikli okul projesinin en kısa zamanda başlayacağını müjdeleyen Başkan Akın, Aydın İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yürüttükleri koordineli çalışma sayesinde Kurtuluş Ortaokulu'nu baştan aşağıya yenileyerek modern bir çehreye kavuşturduklarını kaydetti. Akın, bundan sonra öğrencilerin hak ettikleri koşullarda eğitim göreceklerini ifade etti.

Okul Müdürü Hüseyin Dibek ve öğrencilerin destekleri için teşekkür ettiği Başkan Akın, Ortaklar'a yeni eğitim yuvaları kazandırmak için gayret ettiklerini söyledi. Yeni ders yılının; öğrenciler, veliler ve tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni eden Başkan Akın, inşaatı sona eren yeni anaokulunun da çevre düzenlemesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, ?Miniklerimizi okula hazırlayacak eğitim yuvasının en kısa zamanda hizmete açılacağız? dedi.

A'DAN Z'YE TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Toplamda dört bine yakın öğrencinin faydalandığı yardım paketlerinde ders programı ve ihtiyaçlar göz önüne alındı. Kırtasiye setlerinde ilköğretim 1-2-3-4 ve 5. sınıflar için farklı, 6-7 ve 8. sınıflar ile lise talebeleri için farklı malzemeler yer alıyor. Bin 240 ilkokul öğrencisi için hazırlanan setlerde; 6 ayrı çeşit defter, kurşun, kırmızı ve fosforlu kalemler ile kalemtıraş, silgi, bant, katı yapıştırıcı, 6'lı kuru boya ve 12'li mum boya bulunuyor.

Ortaklarda bin 260 orta öğretim öğrencisine ilkokul paketine ek olarak 10'ar adet poşet ve telli dosya ile 1 adet büyük klasör dağıtıldı. Bin 30 lise öğrencisi ise gereksinim duyacakları tüm temel kırtasiye ihtiyaçlarına ders zilinin çalmasıyla kavuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber