İş dünyası 'Bursa Hava Yolu Projesi'ne destek verdi

Bursa iş dünyasının önde gelen isimleri, 'Bursa Hava Yolları Şirketi'nin kente çok önemli katkılar sağlayacağı konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve MÜSİAD'ın öncülük ettiği Bursa Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilecek ?Bursa Hava Yolları' için ilk somut adım basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. 30 milyon dolar sermaye ile ilk etapta 3 uçakla carter seferlerine başlayıp, 5 uçakla devam edecek Bursa Hava Yolları(BHY), uluslararası uçuşlar da yapabilecek. Yıllardır Bursa'nın havayolu ulaşımı konusunda çözüm üretilmesini bekleyen Bursa iş dünyasının BHY projesine desteği tam oldu.

ALİ FUAT ER: BHY BURSA'NIN VİZYONUNA YAKIŞACAK

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, projeyi desteklediklerini söyledi. Bursa hava yollarının gelişmesi için üretilen tüm projeleri destekleyeceklerini belirten Er, şunları kaydetti: "Bursa'nın denizden sonra hava yolunda da kendi şirketini kurması bizim için oldukça sevindirici. Türk-Arap ortaklı Bursa Hava Yolları projesini Bursa Girişimci İşadamları Derneği olarak destekliyoruz. Hava yolu seferleri, Bursa'nın turizmi açısından önemli olduğu kadar, iş dünyası için de büyük önem taşıyor. BHY'nin Bursa'nın vizyonuna yakışacağını ve yıllardır ilimiz için büyük bir sorun haline gelen hava yolu seferlerinin düzene gireceğini düşünüyorum."

YEDİKARDEŞ: HAVA YOLU ULAŞIMI ÇOK ÖNEMLİ

DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bursa İstanbul, İzmir ve Ankara'nın arasında bermuda üçgeninde kaldığından dolayı bugüne kadar bazı kayıplar yaşadı. Özellikle İstanbul'a yakın olmamız önemli bir sorun olarak karşımıza çıktı. Hava limanı konusunda Yenişehir tercihinin kente zararları maalesef devam ediyor. Biz Bursa Ortak Girişim Grubu'nu BHY projesinden dolayı kutluyoruz. Geçmişte BTSO da bu konuda ciddi girişimlerde bulunmuştu. Özellikle yaz aylarında turistik gezilerin yapılması ve yurt dışında bazı ülkelere gerçekleştirilen ticari ziyaretler açısından havayolu ulaşımı çok önemli. Hava ulaşımı konusunda başarıya hep birlikte odaklanırsak, hedefe emin adımlarla yürürsek Yenişehir'i faydalı bir şekilde kullanıp sonuca gidebiliriz. Bunun için Yenişehir Havaalanı'nın konsepti sil baştan değişmeli. Otoparktan freeshoplara, bekleme alanlarına kadar yenilemeler yapılmalı. Havaalanına ulaşım kolaylaştırılmalı. BHY'nin bilet satış ofisleri de Bursalı işadamlarının kolayca erişebilecekleri noktalarda olmalıdır."

BUMİAD Başkanı İlker Özaslan, "Bursa Hava Yolları Projesi (BHY) Bursa için vizyoner bir çalışma olacak. Daha önce çeşitli havayolu şirketleri Yenişehir'de faaliyet göstermeye çalışmıştı ancak bunlardan verim alınamamıştı. Bursa'nın sanayisi, ticareti ve turizmi açısından önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum. BHY projesini düşünenleri ve buna katkı koyanları tebrik ediyorum." diye konuştu.

ÇEVİKEL: BURSAMIZA DEĞER KATACAK

BURSAGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de Yenişehir Havaalanı'nı haftada en az üç kez kullanan bir iş kadını olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "BHY'nin Bursa iş dünyasına çok faydalı olacağını düşünüyorum. Yenişehir Havaalanı mevcut şirketlerin aktarma istasyonları gibi kullanılıyor. Ayrılan bilet kontenjanları çok az oluyor. Bu nedenle de uçaklarda yer bulmak neredeyse imkânsız. Bir diğer sıkıntı da diğer havaalanlarına göre biletlerin çok pahalı olması. BHY projesinin Bursamıza değer katacak bir girişim olduğunu söyleyebiliriz."

Bursasporlu İşadamları Derneği Başkanı Turgut Topçu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bursa'nın içinden bir havayolu şirketinin çıkmasını çok önemsiyoruz. Hava ulaşımı Bursa için her zaman sıkıntı olmuştur. Spor faaliyetleri anlamında da şehrimize gelen takımların ulaşımı açısından Bursa Hava Yolları'nın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde geç bile kaldık. Bursasporlu işadamları olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber