Çelik: Milli Eğitimi 'chek-up'tan geçiriyoruz

Haber Giriş : 16 Eylül 2005 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'ya beraberindeki yirmi genel müdürle gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Milli Eğitim'in sorunlarını "chek-up'tan geçiriyoruz" dedi

Bu sabah Adapazarı'na gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akyazı İlçesi Ömercikler Mahallesi'nde hayırsever işadamı Yaşar Aşçıoğlu'nun yaptırttığı Aşcıoğlu İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine katıldı. 2006- 2007 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanan okulun yaklaşık 800 milyar liraya mal olacağı belirtildi. 3 dönüm alana yaptırılacak okulun 2 katlı ve 16 derslikten oluşacağı da kaydedildi.

Bakan Çelik törendeki konuşmasında, hayırsever işadamına teşekkür ederek, "Sakarya'ya 20 genel müdürümle eğitim çıkarması yaptık. İki gün boyunca genel müdürlerim kendi sorumluluk alanlarında Sakarya'nın eğitimini chek- up'tan geçirecekler. Chek- up'tan sonra konsültasyon yapacağız. Eksiği fazlası, nerede ne var, problemler nelerdir bunları tespit edeceğiz" dedi.

OKULLARA 120 BİN BİLGİSAYAR
Türkiye'yi çağdaş ve modern bir eğitim merkezi haline getirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bakan Çelik şöyle konuştu: "Biz Ankara'da kuluçkaya oturarak, afra tafralarla ve yönetmeliklerle ülke yönetmeye talip olmadık. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında 2 trilyon liralık ek kaynak aktarıldı. Millet devlet ve özel sektör işbirliğiyle eğitimi geliştireceğiz. Eğitim kara tahta, sıra ve tebeşirle olmuyor. 2005 sonunda bilgisayar olmayan okullara 120 bin bilgisayar göndereceğiz. Göreve geldiğimiz günden beri okullara 206 bin bilgisayar gönderdik. Gereken güven ortamı oluşturulunca eğitim için herkes desteğini veriyor."

Bakan Çelik, temel atma töreninden sonra genel müdürleriyle birlikte Sakarya Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Nuri Okutan'dan ilin son durumu hakkında brifing alan Bakan Çelik, Türkiye genelinde ciddi öğretmen açığı olmadığını, 106 milyon kitabı 60 bin noktaya göndererek ünite dergisi meselesini gündemden düşürdüklerini söyledi.

dha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber