AGÜ, Stanford Üniversitesi işbirliği kuruyor

Saloner, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörlüğü'nü ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en seçkin üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Okulu Dekanı Garth Saloner, yeni teknolojilerin eğitimde en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, "Online eğitime önem verilmeli" dedi. Saloner, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörlüğü'nü ziyaret etti. Saloner'i Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serindağ, Genel Sekreter Melih Çalıkoğlu ile akademisyenler karşıladı.

Saloner, karşılamanın ardından, Erciyes Dağı tesislerinde onuruna verilen yemeğe katılarak, burada AGÜ heyeti ile üniversitenin yapılanması, kurumsallaşma çalışmaları, akademik çalışmalar konularında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Vekili Alan ve beraberindekiler Saloner'e daha sonra Erciyes Dağı ve çevresini gezdirerek, bölge hakkında bilgi verdi. Saloner daha sonra rektörlük makamında akademisyenlerle bir araya geldi. Burada Saloner'e üniversitenin misyon, vizyon ve değerlerine ilişkin sunum yapıldı.

Alan, Abdullah Gül Üniversitesi olarak uluslararası araştırma ağırlıklı bir üniversite olma yolunda ilerlediklerine dikkat çekerek, Stanford Üniversitesi'nin ABD'nin en iyi üniversitelerinden olduğunu, Stanford Üniversitesi ile gerek yönetim gerekse eğitim ve araştırma alanlarında işbirlikleri yapmak ve iyi ilişkiler kurmak niyetinde olduklarını ifade etti. Alan, Saloner'in ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, Saloner'in AGÜ'yü ziyaret etmesini büyük bir kazanç olarak gördüklerini dile getirdi.

Saloner ise konuşmasında yeni teknolojilerin eğitimde kullanılması gerektiğini belirterek, özellikle online şekilde eğitim faaliyetleri yapılabileceğine işaret etti. Uzmanlık alanı özellikle girişimcilik ve stratejik yönetim olan Saloner, üniversitenin girişimcilik ve stratejik yönetiminin nasıl güçlendirilebileceği konusunda önerilerde bulundu.

Ziyaretin anısına Rektör Vekili Alan tarafından Saloner'e teşekkür plaketi verildi. Saloner'e daha sonra Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü gezdirildi. Saloner, bir günlük ziyaretin ardından, Rektör Vekili Alan, Rektör Yardımcısı Serindağ, Genel Sekreter Çalıkoğlu ve akademisyenler tarafından Kayseri Erkilet Havaalanı'ndan uğurlandı.

Saloner'i, 29 Eylül'de de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda kabul etmişti. AGÜ heyeti ise 8 Ekim'de Stanford Üniversitesi'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirmeyi, oradaki akademisyen ve yöneticilerle bir araya gelmeyi planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber