4 kişilik aile yaşam savaşı veriyor

Kastamonu'ya göç eden 4 kişilik yoksul aile, hastalıkların pençesinde yaklaşan kış şartlarında yaşam savaşı veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Servet Sokak üzerinde oturan 4 kişilik yoksul aile, Sinop'tan Ankara'ya taşındı. Ankara'nın Mamak ilçesi Şehit Cengiz Topel Mahallesi Çamlıbel Sokak'ta oturmaya başlayan Ateş ailesi, yaklaşık olarak 8-9 ay önce meydana gelen ve 256 evin hasar gördüğü ve 83 evinde yıkıldığı heyelanda evlerini ve bütün eşyalarını kaybetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Deniz Feneri Derneği tarafından Ateş ailesine eşya yardımı edildi. Yalnız aile, bu sefer hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Ateş ailesi, çocukların tedavisi için bu sefer İstanbul'a gitti. Burada da geçim sıkıntısı çeken aile, son olarak Kastamonu'ya gelerek yerleşti.

Kastamonu'da bir çocuğu zihinsel engelli, bir çocuğu böbrek hastası, eşi astım ve kadın hastalığı, kendisi ise epilepsi hastası olan Metin Ateş (34), ailesiyle yaklaşan kış öncesi zor günler geçiriyor. Oturdukları gecekondunun kirasını ödeyemeyen ve çocuklarını hastaneye götüremeyen aile, yardım bekliyor.

Epilepsi ve astım hastası olan 34 yaşındaki baba Metin Ateş, hastalığından dolayı çalışamadığı için ailesine bakamıyor. Ailede, 26 yaşındaki anne Yeliz Ateş'in astım ve kadın hastalıkları, çocuklardan 8 yaşındaki Çetin zihinsel engelli, 2 yaşındaki Yağmur'un ise böbrek hastalığı bulunuyor. Ailesine bakacak durumu olmadığını ve hastalığından ötürü çalışamadığını belirten baba Ateş, "Karaciğerlerimde sorun var. Astım ve epilepsi rahatsızlığım var. Sık sık nöbet geçiriyorum ve bu nedenle çalışamıyorum" dedi.

Birikmiş aylık kirası olduğunu, çocuklarının da rahatsız olduğunu ifade eden Ateş, çocuklarını tedavi ettirmeye götürmek için dolmuş parasının bile olmadığını kaydetti. Ateş, devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Zihinsel engelli oğlu Çetin Ateş'in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde, kızı Yağmur Ateş'in ise İstanbul Kanunu Sultan Süleyman Hastanesinde tedavi gördüğünü belirten baba Ateş, "İstanbul'da tutunamadık. Kira, elektrik, su doğalgaz gibi giderleri karşılayamadığım için burada tutunamadık. Bu yüzden mecburen Kastamonu'ya geldik. Burada daha çok perişan olduk. Çünkü 4 kişilik bir aileyiz. Hepimizde hastalıklarla uğraşıyoruz. Hastalıklar bir türlü peşimizi bırakmadı" dedi.

Yaklaşan kış ayı nedeniyle yardım talebinde bulunmak üzere Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ettiklerini açıklayan Ateş, sakat maaşının bulunduğu için müracaatlarının kabul edilmediğini söyledi. Bunun üzerine kendilerini Valilikle görüştürdüklerini kaydeden Ateş, buradan da bir sonuç alamadıklarını belirterek, "3 ayda bir engelli maaşı alıyorsun sen dediler. Bundan 1,5 yıl önce çocuklarımın tedavisi için 9 bin TL civarında kredi çektim. Fakat ilerleyen süreçte banka borcumu ödeyemedim. Bankada maaşıma el koydu. Şu anda maaşım hacizli. Her ay banka tarafından kesiliyor" diye konuştu.

Banka kredisinin faiziyle birlikte 15 bin TL'yi bulduğunu vurgulayan Ateş, tek güvenceleri olan sakat maaşlarını da alamadıklarını ve perişan halde olduklarını söyledi.

Akraba evliliği nedeniyle başlayan sorunlarının zamanla sağlık sorunlarına da dönüşmesiyle aksiliklerin bir türlü peşlerini bırakmadığını vurgulayan baba Ateş, "Ağabeyim Turgut Ateş, eşimi seviyordu. Eşim de beni seviyordu. Ailemizin karşı çıkmasına rağmen evlendik. Fakat ağabeyim bizi sürekli rahatsız etti. Bu yüzden Sinop'tan kaçıp hayata tutunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca ağabeyi Turgut Ateş'in eşi Yeliz ve zihinsel engelli oğlu Çetin Ateş'i kaçırdığını anlatan baba Ateş, şöyle konuştu:

"Oğlumu zincirle bağlı şekilde bulduk. Şikayetçi olduk. Ağabeyim Turgut'a 15 yıl hapis cezası geldi. Fakat ailenin baskısı üzerine şikayeti geri aldık. 6 ay hapiste yatıp çıktı ağabeyim. Şu anda peşimizde bizi takip ediyor. Ağabeyim Turgut, sorunlu ve daha öncede cezaevinde kalmış birisi"

Çocuklarının iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu kaydeden anne Yeliz Ateş ise, çocukların tedavilerini yaptıramadıklarını dile getirdi. Çocuklarının hastalıkla pençeleştiğini vurgulayan anne Ateş, çocukların tahlillerini bile yaptırmaya gidemediklerini söyledi.

Yaklaşan kış ayı öncesinde soba, kömür veya odunlarının olmadığını belirten Ateş ailesi, yetkililerin sesini duymasını ve kendilerine sahip çıkmasını bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber