Lise öğrencisisinin organları 6 kişiyeumut oldu

Çorum'un Alaca ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisi gencin organları 6 kişiye umut oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Alaca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi son sınıf öğrencisi Abdulsamet İbçi evinde beslediği köpeğine mama almak için bir arkadaşıyla motosikletle çarşıya gitti. Lise öğrencisi İbci'nin kullandığı motosiklet, Yozgat Caddesi üzerinde bir otomobil ile çarpıştı.

Kazada ağır yaralanan İbçi, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından önce Alaca Devlet Hastanesi'ne, ardından Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayınca İbçi, Çorum Özel Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 3 gündür tedavisi devam eden İbci'nin dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürü Turgay Happani, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hüseyin Göksal ve Çorum Organ Doku Nakli Koordinatörü Kamuran Koçyiğit, talihsiz gencin ailesi ile görüşerek organlarının bağışlanması talebinde bulundu. Bir süre kendi aralarında görüşen acılı aile, çocuklarının organlarının bağışlanması yönündeki talebi kabul etti. Bunun üzerine Ankara Organ Doku Koordinasyonu Merkezi ile irtibata geçen yetkililer, organ nakli için çalışmaları başlattı.

Sabah saatlerinde Ankara'dan Çorum'a özel bir ekip geldi. Çorum Özel Hastanesi'nde gerçekleşen başarılı bir operasyonla Samet İbci'nin iki böbreği, korneası, dalak ve lenf lobları, kalbi ve karaciğeri alındı. İbci'nin karaciğeri ambulansla Merzifon Askeri Havaalanı'nda bekleyen uçağa götürülerek buradan Malatya'ya gönderildi.

AĞABEYİ İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Öte yandan liseli gencin ağabeyinin de 7 yıl önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Organları bağışlanan Samet İbci'nin ağabeyi Emre İbci'nin 2005 yılında henüz bir haftalık evli iken Merzifon yolunda meydana gelen bir kazada hayatını kaybettiği, babası Emin İbci'nin de evlat acısına dayanamayarak oğlunun ölümünden 8 gün sonra kalp krizinden vefat ettiği öğrenildi.

Eşini kaybeden anne Güneş İbci, iki oğlunu da trafik kazasında kaybetmenin acısıyla belki de hayatının en zor imzasını atarak küçük oğlunun organlarını bağışladı. 7 yıl içinde 3 büyük acı yaşayan İbci ailesi, yaptıkları organ bağışı örnek bir tavır sergiledi.

İl Sağlık Müdürü Hüseyin Göksal, 1 Ekim 2012 tarihinde Alaca ilçesindeki trafik kazasında ağır yaralanan Samet İbci'nin beyin ölümünün dün saat 13.00 itibarıyla gerçekleştiğini anlatan Göksal, ?Abdulsamet'in ailesi büyük bir özveri göstererek hastamızın organlarını bağışladı. Ankara koordinasyon merkezinin organizasyonda hastamızın organ nakli ile ilgili çalışma başlatıldı. Bu özverili kararlarından dolayı Abdulsamet'in ailesine teşekkür ediyoruz? dedi.

Çorum Organ Doku Nakli Koordinatörü Kamuran Koçyiğit ise, Abdulsamet'in ailesine örnek davranışından dolayı teşekkür ederek, ?Böbreklerinden biri Gazi Hastanesi'ndeki bir hastamıza, diğeri Hacettepe Üniversitesi'ndeki bir hastamıza, korneası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bir hastamıza, dalak ve lenf lobları Gazi Üniversitesi'ndeki bir hastamıza, kalbi Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'ndeki bir hastamıza, karaciğeri de Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ndeki bir hastamıza nakledildi. Nakil işlemleri bugün gerçekleşecek. Öncelikle genç yaşta büyük bir kayıpları olmasına rağmen bu duyarlılıklarından dolayı Abdulsamet'in ailesine teşekkür ediyoruz. Herkese örnek olmasını diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber