Sivas'ta 'Koruyucu ailem sen ol' projesi başladı

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 'Bir Elimi de Sen Tut Koruyucu Ailem Ol' adıyla bir proje başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müdürü Zafer Yıldırım, koruyucu aileye ve çocuğa devletin birçok imkân sunduğunu belirterek, vatandaşları bu projede olmaya davet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, projeyle ilgili bilgiler verdi. Yıldırım, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakılamayan çocukların, kısa veya uzun süreli olarak bakımlarını üstlenen aile ya da kişilerin yanında, devlet denetiminde yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla bakanlık tarafından koruyu aile hizmetinin başlatıldığını hatırlattı.

Kendilerinin de bu konuda bir proje başlattıklarını belirten Yıldırım, bakanlığın bir elini tuttuğu çocukların bir elini de vatandaşların tutmasını beklediklerini bu konuda Sivaslıların duyarlı olmalarını istedi. Sivas'ta şu an da 26 çocuğun koruyucu aile yanında mutlu bir şekilde hayat sürdüğünü dile getiren Yıldırım, koruyucu aile olmak için 5 başvuru olduğunu sırada verilebilecek 30 çocuğun bulunduğunu başvuru sayısını artmayı hedeflediklerini ifade etti.

Koruyucu aileye ve çocuğa sağlanan imkânlardan da bahseden Yıldırım, aileye her çocuk için bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamalarına yönelik aylık ücret verildiğini SGK kapsamında tedavi ettirebildiğini söyledi. Koruyucu ailelerin çocuklara gönüllü olarak bakabildikleri gibi devletin ücrette verebildiğini kaydeden Yıldırım, okul öncesi(0-6) için 306 TL ve okul dönemi (7-12) için ise 383 TL'nin koruyucu ailelere verildiğini anlattı. Her öğretim yılı başında bir defaya mahsus olmak üzere eğitim masrafları karşılığı bakım ücretlerinin 3 katına çıkarıldığını vurgulayan Yıldırım, koruyucu aile yanındaki okula giden çocuklara servis ücreti verildiğini ayrıca öğrencilere aylık olarak harçlıklarının yanında yemek ücreti verildiğini ifade etti.

Zafer Yıldırım, koruyucu aile yanındaki çocuğun meslek edinme kurs bedelleri ile eğitim ve öğretimlerine ilişkin etüt, kurs, yaz okulu, harç, sınav ve kayıt ücretlerinin ödendiğini anlattı.

Koruyucu ailenin öz ailesi okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmesini, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlayarak yardımcı olduğunun altını çizen Yıldırım, kendisini sorumlu hisseden herkesin bu projede yer almasını ve çocuklara mutlu bir yuvaya kazandırılmasında katkı sunmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber