Ünyeli hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Ordu'nun Ünye ilçesinde 200 hacı adayı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Müftüsü Aydın Yığman, İl Genel Meclisi Üyesi Fahri Şahin ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ile yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan Müftü Aydın Yığman, Türkiye'de hacca gitmek için müracaatta bulunan 1 milyon kişinin olduğunu belirterek, ?Hacca gitmek isteyenlerden bu yıl sadece 70-80 bin kişi kutsal topraklara gidecek. Bu nedenle sizler şanslı kullarsınız. Kutsal topraklarda dualarınızın kabul olduğunu bilerek bol bol dua edelim. Allah gidenlere tekrar gitmeyi, gidemeyenlere de gitmeyi nasip etsin. Bizlerden Yüce Peygamberimize selam götürün. Özlemimizi hasretimizi iletin. Kâbe özlemi ve hasreti yüreğinize bir hasret yumağı gibi büyüsün. Allah her Müslüman'a o kutsal topraklara gitmeyi nasip eylesin, bizler ve ülkemizin barış ve huzuru için dua etmeyi unutmayın.? dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ise ?Bu insan hayatında dönüm noktası olan çok önemli bir yolculuktur. Biz gidemeyenler için orada bizlere dua edin. Bizler sizlerin duaları ile buralarda ayakta durabiliyoruz. Burada şu anda sevdiklerinizden ayrıldığınız için sevinç gözyaşları döküyorsunuz ama gideceğiniz yerde de sevgililerin sevgilisi sizleri bekliyor. O kutsal topraklarda en sevgiliye gidiyorsunuz. Allah herkese böyle mutluluk nasip etsin. Allah herkese hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip etsin. Bizlerden Peygamber Efendimize selam götürün. Bizlere dua edin.? diye konuştu.

Bu akşam saat 18.10'da hava yolu ile Samsun'dan Cidde'ye gidecek olan kafile, kutsal topraklarda 38 gün kalacak ve 16 Kasım'da yurda dönecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber