GAÜN'de üniversite öğrencilerine sigortanın önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Ekonomi Topluluğu öğrencileri 'Üniversite Öğrencilerinin Sigorta Bilincinin Artırılması' konulu konferans tertipledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Sigorta Eksperi ve Endüstri Mühendisi Engin Özaydın konuşmacı olarak katıldı.

Özaydın, sigorta bilincini artırmak amacıyla Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir araya gelip bu konuda seminerler düzenlediğini söyledi. Sigortanın önemine değinen Özaydın, ?İnsanların yaşamlarında çok ciddi riskler var. Bu riskler gerçekleştiği zaman insanların maddi birikimlerinde azalmalar söz konusu. Bunların sonucunda insanlar çok zor durumlara düşebilir. Başlangıçta çok küçük primler ödeyerek, tek başlarına karşılayamayacakları durumları bir sigorta şirketine aktararak, o sorunları çok daha kolay aşabilirler.? şeklinde konuştu.

Sigortanın hayatımızdaki riskleri kolay yönetmeyi sağladığına dikkat çeken Özaydın, ?Öğrencilerimiz ileriki yaşamlarında anne baba olduklarında; ev, araba sahibi olduklarında sorumlulukları da artacak. O dönemlerde yaşadıkları bazı sorunları sigorta ile aşabilirler. Belirli bir birikimle aldığınız arabanızla kaza yaptığınızda sigortalı değilseniz eğer, arabanızı bir anda kaybetmiş oluyorsunuz. Hasarın doğru tespit edilmesi çok önemli. Sektör gerçekten çok ciddi gelişti. Yasal olarak sigortalılar artık çok ciddi koruma altındalar, yeter ki doğru acente ile doğru hasar tespitleri yapsınlar. Böylece zararlarını karşılayabilirler.? ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber