Gribe karşı en etkili yöntem bitki çayları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 23:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dr. Ömer Coşkun, gribe karşı en etkili yöntemlerdin birisinin bitki çayları olduğunu söyledi.

Kış aylarının yaklaşması ile insanların çok çabuk grip olduğuna dikkat çeken Dr. Coşkun, "Gripte antibiyotik almak yararlı değil aksine zararlıdır, çünkü grip virüslerin oluşturduğu bir hastalıktır, antibiyotikler ise bakteriler üzerine etkilidir. Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili yöntem bitki çaylarıdır. Ayrıca grip için ıhlamur içmenin ve aspirin almanın da etkisi yoktur" dedi.

Coşkun, hava sıcaklıklarının ani iniş çıkışlar yaptığı günlerde, gribe şifa niyetine içilen bitki çaylarının yararlı ve zararlı noktalarını araştırdıklarını belirterek, "Soğuk algınlığı için 4-5 bardak suya biraz kabuk tarçın, 2-3 tane top karabiber, birkaç diş karanfil, 1 çay kaşığı toz veya parça zencefil, kabuklu çekirdekli elma parçası, kabuklu çekirdekli limon parçası, varsa kuşburnu atın. Bunları kaynadıktan sonra suyun içine nane ekleyin. Çayın rengi koyulaşıp sarımtırak-turuncu bir hal alınca süzüp bol balla birlikte karıştırın. Bu bitki çayı içinde zencefil ve karabiber olduğu için biraz acı olsa da boğaza, soğuk algınlığına iyi geliyor. Karışıma istenirse zerdeçal da eklenebilir" diye konuştu.

Dr. Coşkun, bu tip bitki çaylarının genelde gribin meydana getirdiği ağrıları ve yorgunluğu azaltmaya yarayacağını, öksürüğü ve boğazdaki tahrişleri önleyeceğini, mikrop kırıcı etkisi olacağının altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber