'Kayseri'de 10 numara yağı daha çok servis araçları kullanıyor'

Kayseri Kent Konseyi Ticaret ve Sanayi Çalışma Grubu, hava kirliliği ve çözümü ile ilgili yaptığı çalışmada 10 numara yağ kullanımının arttığını tespit etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Kent Konseyi Başkanı Mimar Hakan Mahiroğlu, konseydeki çalışma gruplarının şehir için faydalı olabilecek birçok çalışma yaptığı ve bu çalışmalarla ilgili raporlarını, projelerini sunduğunu ifade etti. Mahiroğlu, Ticaret ve Sanayi Çalışma Grubu'nun yaptığı çalışmada 10 numara yağ kullanımı ile ilgili ciddi bilgiler elde edildiği ve bu bilgilerin ilgili kurumlarla paylaşıldığını aktardı. Kış aylarına yaklaşıldığını anlatan Mahiroğlu, hava kirliliğinin oluşmasına neden olan 10 numara yağın kullanımının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan araştırma ile ilgili de bilgiler veren Mahiroğlu, hava kirliliği ile ilgili sebebin araştırıldığında yoğunlukta servis araçlarının, okul servis araçları ve organize sanayi bölgesine çalışan servis araçların 10 numara yağ kullandıklarının tespit edildiğini dile getirdi. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunulması için valiliğe ve çevre müdürlüğüne iletilmesi adına hazırlanan raporun verildiğini söyledi. Bu kullanım ile birlikte devletin zarara uğratıldığını anlatan Mahiroğlu, ?Devlet KDV ve vergi yönünde zarara uğratılıyor. Bizim için daha da önemlisi çevre açısından gelecek nesillerimizin zehirlenmesi ve sağlık sorunlarının ortaya çıkması adına bunun engellenmesi gerektiğini, sıkı tedbirler uygulanmasının şart olduğunu düşünüyoruz.? dedi.

Kent Konsey Başkanı Hakan Mahiroğlu, grubun yaptığı çalışma değerlendirildiğinde bütün bu işler yapılırken bir denetimsizlik olduğunun ortaya çıktığını anlatarak, şu bilgileri verdi: ?Kaçak yağ üreticisi kim? Kim nereden bunu satıyor ve para kazanıyor. Bunun ortaya çıkması gerekir. Ki bu belki terör örgütüne kadar uzantısı olan bir olaydır. Yapılan çalışmalar doğrultusunda da üzerinde durduğumuz çok konu var. İlgilerinde bu konuda tedbirlerini alması adına raporlarımızı verdik. Vermeye de devam edeceğiz.?

Ticaret ve Sanayi Çalışma Grubu'nun yaptığı bir başka çalışma daha olduğunu anlatan Mahiroğlu, Kapalı Çarşı ile ilgili yapılan değerlendirmeyi paylaşarak, şöyle konuştu: ?Mevcut Kapalı Çarşı'nın şu anki durumu kötü. İşler acısıdır. Orada iyi bir alışveriş ortamı oluşturulamadı. Büyük alışveriş merkezlerinin durumu nedeniyle geri planda kaldı. Kayseri Kalesinin yani iç kalenin kültür, sanat ve turizm merkezi oluşması adına çalışma var. Orası kültür, sanat ve turizm merkezi olurken Kapalı Çarşının da bu konseptin içine alınması adına entegre olması şart. İlgili yerlere görüşümüzü bildiren rapor gönderdik. İç kaledeki çalışmaların başlamasıyla birlikte meydanda ciddi bir canlanma olacaktır. Kapalı Çarşı'nın da buraya dahil olmasıyla orası canlı ve gelişen bir mekan olacak. Kapalı Çarşısı'nın misyonuna uygun ürünler burada satılabilir. Gaziantep'te bu var. Oradaki mekân turist çeken yer oldu. Bakırcılar, kazancılar, turistik olan yerel ürünlerin satıldığı mekân olabilir. Ama yerel olmalı. El sanatları olmalı. Eğer bu yapılırsa orası hareketli olur ve çalışılır. İnsanlar artık oradan konfeksiyon almayı tercih etmiyor. Ama oradaki formata uymuyor. Belki bu ileri safhada değerlendirilip geçilebilir. En azından Kapalı Çarşı'ya hareket gelir ve insanlarımız bundan faydalanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber