Topbaş, Kentsel tasarım merkezi'ni tanıttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2005 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Bölgesi yöneticilerine, İstanbul Metropolü Kent Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'ni (İMP) tanıttı.

Topbaş, Tepebaşı'nda eski Tüyap binasında açılan merkezde yaptığı konuşmada, "Bu merkez, dünyaya örnek olacak kent planlama atölyesi olacak" dedi.

İstanbul'un geçmişte nazım imar bürosu bulunmasına rağmen buranın halka kapalı olduğunu ve kent gelişmesinin gerisinde kaldığını, bu nedenle de İstanbul'da plansız bir dönem yaşandığını anlatan Topbaş, "Bundan sonra İstanbul'un tümünün planlanması yolunda bir adım attık. Bunu da Marmara Bölgesi ölçeğinde ele alacağız" diye konuştu.

Topbaş, bundan sonra sadece seçim dönemleri değil, yüz yıllık bir perspektif düşünülerek hareket edileceğini kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, ilin geleceğine şimdi çok daha umutla baktığını ve buranın çok iddialı bir proje olduğunu kaydederek, "Burada ilk kez emredici bir plan ortaya konulacak. İstanbul'un kırmızı çizgileri ortaya konulacak. Şehrin geleceği için olmazsa olmazların yer alacağı bir plan olacak" dedi.

Güler, İstanbul'un geleceğinde doğal çevrenin korunmasının çok önemli olduğunu, burada yapılacak planlama ile kentin konseptinin belirleneceğini söyledi.

Vali Güler, merkezin ayrıca İstanbul'un depremle ilgili sorunlarına çok önemli çözümler üreteceğini ifade etti.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber