BAV toplantısında çalışmalar değerlendirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2012'nin 3. Bilgi Alışveriş (BAV) toplantısı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAV toplantısında, kış aylarında yapılması planlanan eğitim seminerlerinin detayları görüşüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen BAV toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Eken, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve görevli tarım personeli katıldı. BAV toplantısının önemine değinen, il ve ilçe müdürlüklerinin sürekli birbirleriyle iletişim halinde olmaları gerektiğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, kış döneminde büyük bir eğitim seferberliği başlatacaklarını söyledi.

Eğitimi programının hem il merkezinde, hem de ilçelerde yapılması için gereken önlemlerin şimdiden alınmasını ve eğitim programının hazırlanması talimatını veren Erdem Karadağ, özellikle TAR-GEL personellerinin sorumlu olduğu köylerde bu tarz eğitimlerin yoğun olarak yapılacağını ve bu eğitimlere kendisinin de katılacağını belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, bu sayede birincil ilişkilerin artacağını ve çiftçilerin bilinçli bir şekilde daha aktif olmasının sağlanacağını söyledi.

ERZİNCAN'DA ÖNEMLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Eken, 7 ülkenin katılımıyla gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi verdi. Biyolojik mücadele ve tozlaşma adı altında yürütülen projede elde edilecek ilacın, kimyasal madde içermediğini ve tamamen doğal olarak üretiminin yapıldığını belirten Eken, öncelikli olarak çilek bahçelerinde uygulanması düşünülen bu maddenin yapım aşamasında arılardan faydalandıklarını ve böylelikle maliyetinde düşürüldüğünü kaydetti.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda deneme sahası oluşturduklarını, alınan sonuca göre bunu daha büyük çapta uygulamaya koyacaklarını söyleyen Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Eken, projeye dahil olan diğer ülkelerle beraber seneye Erzincan ilinde bir araya geleceklerini söyledi. Eken, ?Türkiye'de ilk kez uygulanacak proje ile Kafkas arılarının kovanlarının giriş kısmına organik ilaç niteliğindeki ?biyo ajanlar' bırakılacak. Arıların kovana giriş çıkışta temas etmesi sonucu vücutlarına bulaşan ilaç, bal yapmak için kondukları hasta çiçekleri tedavi edecek, daha sağlıklı büyümelerini sağlayacak. Hazırlıkları tamamlanan ve kış bitiminden sonra hayata geçirilecek projeyi Erzincan Kültür Bitkileri Araştırma İstasyon Müdürlüğü ile Ardahan Üniversitesi ortaklaşa yürütecek. Yakında üniversitemizde arıcılık ile ilgili bir yüksekokulun açılması gündemde. Bunun için öğretim elemanlarımız var, bu kişilerden oluşan 7 kişilik ekip bu konu üzerinde çalışacak.? şeklinde bilgi verdi.

Toplantıda daha sonra şube müdürleri ve ilçe müdürleri kendi şube ve müdürlüklerindeki aksaklıklar ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle vatandaşların ve kurban satıcılarının nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber