Bağcılar'da her gün 700 ton atık toplanıyor

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geri dönüşüm uygulamalarında İstanbul'un pek çok Avrupa kentinden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağırıcı, "Bağcılar'da şu anda kâğıttan poşete, elektronik atıklardan diğer yağ ve biyolojik atıklara kadar geri dönüşüm uygulamalarımız var. Ama hala yüzde 15'lerde devam ediyor. Bağcılar'da her gün 700 ton atık toplanıyor." dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili olarak İstanbul Swiss Otel'de yapılan Yeşil İş Konferansı'na katıldı ve bir konuşma yaptı. ?Sürdürülebilir Belediyeler Kulvarı' konulu oturumun açılışında konuşan Çağırıcı, İstanbul'un geri dönüşüm ve sürdürülebilir şehircilik alanındaki uygulamaları ile pek çok Avrupa kentini geride bıraktığını, Avrupa'nın hala atık çukurlarını kullandığını söyledi. Sürdürülebilirliğin ancak toplumsal, çevresel ve kurumsal yönetişimle mümkün olabileceğini aktaran Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 hedefinin bütün ambalaj atıkların yüzde 60'ını dönüştürmek olduğunu belirtti.

Bu anlamda Bağcılar'da yapılan çalışmalara da değinen Çağırıcı, ?Şu anda kâğıttan poşete, elektronik atıklardan diğer yağ ve biyolojik atıklara kadar geri dönüşüm uygulamalarımız var. Ama hala yüzde 15'lerde devam ediyor. Bağcılar'da her gün 700 ton atık toplanıyor." bilgilerini verdi. İnsanların geri dönüşüm alışkanlığı kazanmaları durumunda günlük atık miktarının yüzde 50 oranında azalarak 350 tona gerileyeceğini de kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber