Dicle Üniversitesi öğrencisiz açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Canoruç, öğrencisiz salonda açılış konuşması yaptı Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi'nin yeni akademik yılının açılışı için düzenlenen törene öğrenciler alınmadı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Fikri Canoruç, üniversitenin yeni akademik yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşmasına 'sevgili gençler' diye başladı.Ancak konuşmasında öğrencilere seslenen ve yeni kayıt yaptıranlara tavsiyelerde bulunan rektörün konuşması sırasında, salonda tek bir öğrenci bile yoktu.Salonda öğrenci olmamasının sebebi ise, eylem yapacakları yönünde duyum alan üniversite güvenlik görevlilerinin, salona girmek isteyen öğrencileri geri çevirmesiydi.

Bu nedenle, rektörün öğrencilere yönelik yaptığı konuşmayı, sadece öğretim üyeleri ile Diyarbakır Valisi dinledi.Vali Efkan Ala'nın da öğrencilerin törene alınmadığından haberi olmadığı, kürsüye çıktığında anlaşıldı. Bu yüzden, vali de salonda öğrenciler varmış gibi konuştu.Üniversitenin açılışına, Başbakan Recep Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de birer mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının, üniversite gençliğinin başarısı ile doğrudan ilintili olduğunu vurguladı.Ancak bu sözlerin muhatabı öğrencilerin, Sezer'in iletmek istediği mesajdan haberi bile olmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber