Amasya'da Hasat Panayırı düzenlendi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ve Yeşilırmak Havzasında Kırsal Nüfusun Odundışı Orman Ürünleri Farkındalığı(KORUP) projesi kapsamında, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) tarafından, Şehzadeler Gezi Yolu'nda, Hasat Panayırı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeryüzü ekosistemleri içinde çeşitli, dengeli, düzenli ve istikrarlı ve sağlıklı ekosistemlerinin ormanlar olduğunu ifade eden Oman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, orman ekosistemlerinin kendi kendine yeten tek ekosistem olduğunu söyledi. Ceylan, "Pek çok bitkinin gen merkezi olmasının yanında, bazı endemik türlerin de bulunduğu, coğrafik bölgeleri içermektedir. Tüm Avrupa'da yaklaşık 13 bin bitki türü bulunmaktadır. Türkiye'de ise yaklaşık 3 bin tanesi endemik olmak üzere 9 binden fazla bitki türü bulunmaktadır. Neredeyse bütün yaşamımız bitkilere bağlıdır. Besinlerimiz ya doğrudan doğruya bitkilerden, ya da bitkilerle beslenen hayvanlardan sağlanan ürünlerden oluşmaktadır. Dünyada, yaşam standardı yükseldikçe tüketim de artmaktadır. Bu artış, odundışı orman ürünleri için de geçerlidir. Bu bitkilerin tüketim alanı çok geniştir. En önemli kullanım alanı ise gıda, eczacılık, kozmetik sanayi olup ayrıca baharat olarak da tüketilmektedirler. Bu amaçla bitkilerin tohum, çiçek, meyve, yaprak, kök, kabuk, reçine gibi ürünlerinden faydalanılmaktadır." dedi.

Panayırda il ve ilçelerden gelen vatandaşların odundışı orman ürünlerinden elde ettikleri çeşitli yiyecek ve içecekler sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber