Polisten sürücülere çay-kahve ve şeker-kolonya ikramı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Sivas-Erzincan kara yolunda yol kontrolü sırasında durdurdukları araçların sürücülerine çay-kahve ve şeker-kolanya ikram etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

günlük bayram tatilinde yaşanan trafik yoğunluğunda denetimlerini artıran ekipler, ikramlarda bulundukları sürücülere broşür dağıttı. Ekipler, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Uygulama hakkında bilgi veren Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, bayram trafiğinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Güzergahlarımızda 30 kilometrede bir polis ekimiz mevcut. Ayrıca bölge trafik olarak farklı bir uygulama geliştirdik. Vatandaşlarımızı kısa süre yoldan alıkoyuyoruz. Onlara burada trafikle ilgili bir kısım bilgilendirmeler yapıyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın araçlarının havalanmasını sağlıyoruz. Uzun yol sürücülerinin yolda durmaları, belirli aralıklarla istirahat etmeleri çok büyük önem taşıyor. Biz şunu biliyoruz ki kazalarda en büyük etken uykusuzluk ve yorgun araç kullanmak. Bu da uzun yol sürücülerimizin özellikle bayram ve uzun tatil dönemleri öncesi ve bitiminde maalesef kazalara sebep oluyor. Arzu ediyoruz ki bayramlar ağız tadıyla geçsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber