Etimesgut Belediyesi'nden kadınlar için meslek kursları

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde kuaför ve cilt bakımı kursları açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

etiSEM merkez binada açılan kurslara özellikle ev hanımlarının ilgisi büyük oldu.

Liseyi bitiren ve yüksek öğrenimine devam etmeyen birçok kadın, kısa yoldan meslek sahibi olmak için kursları tercih ediyor. Kursiyerler, uzman öğreticiler eşliğinde, modern dersliklerde teorik ve uygulamalı dersler alıyor. Daha önce kuaför ve cilt bakımı eğitimini yarıda bırakmış kursiyerlerin yanı sıra ilk kez bu meslekle tanışan kursiyerler de dikkat çekiyor. Kursları başarıyla tamamlayanlar MEB onaylı sertifika alacak. Etimesgut Belediyesi'nin, Gazi Üniversitesi Ankara MYO Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü bu kursları tamamlayanlar, aldıkları eğitim ve sertifikalarla meslek sahibi olarak iş imkanına kavuşacak.

Kursiyerler, mesleki eğitimlerini tamamlayarak bir an önce iş hayatına atılmak istediklerini vurgulayarak, ?Böyle bir eğitim projesi ilçemiz için büyük bir ihtiyaçtı. Proje başladı, kurslar açıldı, biz de geçerli bir meslek edinerek hayatımızı kazanıp kendi ayaklarımız üzerinde durabilmek için buraya geldik. Çok mutluyuz. Herkesin, ilgi alanına göre bu kurslara katılmasını öneriyoruz.? dedi.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de özellikle kadınların dört duvar arasından çıkıp kendilerini geliştirmeleri amacıyla birçok kurs açtıklarını vurgulayarak, ?etiSEM projemiz içinde kadınlarımıza yönelik birçok kurs var. Bu kurslardan yararlanmaları çağrısında bulunuyorum, gelin bu imkanlarımızdan yararlanın, kendinizi her alanda geliştirin.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber