Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü, Kütahya'da da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kütahya'da da coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlama programı Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin tebrikleri kabulünden sonra Zafer Meydanı'nda Vali, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı ve belediye başkanının öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı;'nın okunması ile devam etti.

Katılımcıların bayramını kutlayan Vali Çiftçi, bütün günlerin mutlu, huzurlu, şeker gibi bayram tadında olmasını ümit ettiğini kaydetti. Vali Kenan Çiftçi, "Atatürk'ün arkadaşları ile beraber kurup bize armağan ettiği Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yılını kutlamanın gururunu, heyecanını, bilinçli ve ne yaptığımızı bilerek kutluyoruz. Onların ne şartlar altında bunu kazandığını bilerek kutluyoruz. O dönemdeki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan ve dışında yaşayıp bize gönül vermiş insanlar Cumhuriyeti ne kadar seviyorlarsa bizde o kadar seviyoruz. Cumhuriyetle biz birbirimizden ayrılmaz bir parçanın iki yarısı gibi bir bütün gibiyiz. Çünkü biz Cumhuriyetin hangi şartlar altında, hangi zemin altında, nelerle mücadele edilerek kazanıldığını çok iyi biliyoruz. Biz diyorum bunu biz derken Kütahya'yı kastediyorum. Kütahyalıları kastediyorum. Kütahya'da yaşayanları kastediyorum. Bundan 2 ay evvel 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladık. Bu zafer Kütahya sınırlarında Zafertepe Çalköy'de kazanılmış zaferdir. İşte Kütahya'da yaşayan herkes bunun ne anlama geldiğini iyi bilir. Halen eserler yeryüzünde bize bakarak evet biz bunu yaşadık diyorlar." şeklinde konuştu.

Kütahya'nın muassır medeniyet yolunda hızla ilerlediğine işaret eden Çiftçi, "Kütahya'ya son yıllara baktığımızda o muassır medeniyet yolunda çok hızlı bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Bir tarafta havaalanı, bir tarafta yollar, bir tarafta şehirleşmeler, sosyal haklar, kişisel hak ve özgürlükler, insanların özgür olması, eğitimden, sağlıktan, turizmden ve bütün alanlardan pay alması ve bunu da artırarak devam ettirmesi. Bu dediğimiz alanlarda Kütahya ilerleyerek Atatürk'ün dediği yolda devam ediyor. Biz dünü aratmayacağız, dünden daha iyi olacağız ve yarında bugünde daha iyi olacak. Biz 2023 vizyonunu hazırladık ve her yıl ne yapacağımızı yazdık." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 19 Ekim Cuma günü Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Kampüsü'nde yapılan Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Kutlama törenlerine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğg. Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcı v. Mehmet Boğa, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcıları M. Haluk Saygı, Mustafa İngenç, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber