03/10/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- AB
2- Cumhurbaşkanı Sezer, Hatay'da...

- Valilik ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret edecek olan Sezer, üniversitenin 2005-2006 akademik yılı açılış törenine katılacak.

3- TBMM Başkanı Arınç, Avusturya Ulusal Meclis Başkanı Kohl ile başbaşa görüşecek. Daha sonra heyetlerarası görüşme yapılacak.

- TBMM'de eğitimlerini tamamlayan uzman yardımcılarına sertifika ve katılım belgeleri, TBMM Başkanı Arınç'ın da katılacağı törenle verilecek.

4- DİE, Eylül ayı itibariyle TÜFE ve ÜFE bazında, aylık ve yıllık fiyat artışlarını açıklayacak.

5- AK Parti'nin Kızılcahamam'daki 5. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ikinci gün çalışmalarına devam edilecek.

- Bu bölümde bakanlar ve parti yöneticileri, 14 grup halinde milletvekilleriyle bir araya gelerek, görüşlerini ve sorunlarını dinleyecek.

6- Üniversitelerde akademik yıl açılışı...

- Abant İzzet Baysal, Zonguldak Karaelmas, Akdeniz ve Ondokuzmayıs üniversitelerinin 2005-2006 yeni akademik yılı açılışları, törenle gerçekleştirilecek.

- Bolu'daki törene, KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Denktaş da katılacak.

- Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti, Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi'nin 2005-2006 akademik yılı açılış töreninde, "Dolarizasyon" konulu konuşma yapacak.

- İstanbul ve Maltepe üniversitelerinin yeni eğitim ve öğretim yılı açılışları, bu üniversitelerin Beyazıt ve Maltepe yerleşkelerinde yapılacak.

- TSK Barış için Ortaklık Merkezi Komutanlığı'nın 2005-2006 Akademik yılı, törenle açılacak.

- Deniz Harp Okulu 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun katılımıyla Tuzla'da yapılacak.

- Harp Akademileri Komutanlığı 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni, komutanlığın Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirilecek.

- Polis Akademisi'nin 2005-2006 eğitim öğretim yılına başlaması dolayısıyla, akademinin Gölbaşı Sitesi Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek.

- Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu ile Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yeni eğitim ve öğretim yılı açılış törenleri yapılacak.

7- Siyasi partilerden...

- Irak Türkmen partileri temsilcilerinden oluşan heyet, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Hacaloğlu'nu ziyaret edecek.

- SHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Karayalçın başkanlığında toplanacak.

8- KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Altıncı Dönem İkinci Yasama Yılı'na başlayacak.

9- Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Marmara Havzası Çevre Master Planı ve Yatırım Stratejileri Projesi'nin tanıtımına ilişkin The Marmara Oteli'nde toplantı yapacak.

10- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Halk Ekmek A.Ş. tarafından çölyak ve fenilketonuri hastalarının beslenmesinde kullanılmak üzere üretilecek glutensiz karışımla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

11- Toplantı...Panel...Sempozyum...Açılış...

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "Türkiye'de Yaşlı Sağlığı ve Sosyal Bakımı Hizmetlerinde Yerel Yönetimlerin Örgütlenmesi" konulu panel, Cemal Reşit Rey Konser ve Sergi Salonu'nda yapılacak.

- "Dünya Mimarlık ve Konut Günü" dolayısıyla TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde basın açıklaması, Ankara Mimarlar Odasında da basın toplantısı yapılacak.

- Akdeniz Üniversitesi'nde "Üniversitelerde Stratejik Planlama Sempozyumu" çerçevesinde Prof. Dr. Erdal İnönü, "Bilim Felsefesi ve Yeni Dünya Düzeni" üzerine görüşlerini bildirecek.

- Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- Kurpershoek, Hollanda-Türkiye ortaklığındaki Grow Fide Firması tarafından inşa edilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılacak.

- Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Antalya'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından düzenlenen "Gelişim'05 Konferansı"nda DİSK, Hak-İş ve Türk-İş konfederasyonlarının genel başkanları konuşma yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber