Sincan Belediyesi, velileri drama ile bilgilendiriyor

Sincan Belediyesi, toplumda sıkça rastlanan sorunları drama yoluyla sahneye aktararak, aileleri bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Sincan Belediyesi geçen yıl uygulamaya koyduğu ve oldukça ilgi gören Yaşamdan Maskeler Uygulamalı Drama ile aileleri eğitmeyi sürdürüyor. Sincan Belediyesi'nin hayata geçirdiği tiyatrolar, psikolojik danışmanlar tarafından geliştirilip sahneye uyarlanıyor. Drama sanatı ile birleşen eğitimlerle ailelere direkt bilgi vermek yerine tiyatro ile uygulamalı olarak farkındalık kazanmaları amaçlanıyor.

Drama yöntemi ile belediye anne, baba ve çocuk iletişimine farklı bir yönden baktırarak aile içinde yaşanan sorunlara ayna tutuluyor. Veliler sorunların merkezine çekilerek konu ile ilgili çözüm üretmeleri sağlanıyor. Uygulamalı drama da bu alanda uzman olan psikolojik danışman ve rehber öğretmenler görev alıyor. Seminer sonunda yapılan soru cevap ile de katılımcılar doğru ve yanlış hakkında bilinçlendiriliyor.

Yaşamdan Maskeler Uygulamalı Drama ile Aile Eğitimleri; hafta içi çarşamba günü 15.30-17.30 arası; hafta sonu ise pazar saat 11.00-13.00 arasında Sincan sınırları içindeki okullarda düzenleniyor. Sahnelenecek konular okulların veli potansiyelindeki aile tutumlarına uygun olarak her seferinde değiştiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber