Şahinbey Belediyesi, 174 bin öğrenciye temizlik seti dağıttı

Şahinbey Belediyesi tarafından çevre bilinci oluşturmak amacıyla başlatılan 'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi' kapsamında, ilçe genelindeki 174 bin ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine temizlik seti hediye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan projenin, Serinevler Mahallesi'nde bulunan Pakize Kemal Öğücü Ortaokulu'nda düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, meclis üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve velileri katıldı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, "'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi' kapsamında, öğrencilerimizin temiz ortamlarda hayatlarını idame etmeleri ve temizlik alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için temizlik seti hediye ediyoruz. Sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli sorunlarının başında çevre gelmektedir. Bu zamana kadar farkında değildik ama Türkiye'nin son 15 yılda gündemine giren konu olmuştur. Bu konuda gerekli önlemi alarak, yaşadığımız ortamı temiz tutmamız gerekiyor. Kirletilen yeri temizlemek, kirletmemekten daha ağır olmaktadır. En büyük çözüm kirletmemektir.? dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 'Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi' kapsamında ilçe genelindeki 174 bin öğrenciye temizlik seti hediye ettiklerini belirtti. Tahmazoğlu, ?Şahinbey Belediyesi olarak, üç yıldır yürüttüğümüz temizlik kampanyamız kapsamında 122 okulu bizzat ziyaret ederek, temizlik konusunda toplantı yaptık. Bu projedeki amacımız, çevreye duyarlı bireyler yetişmesini sağlamak, çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek çevreyi kirletmeyen, yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin topluma kazandırılmasını amaçlamaktayız. 174 bin öğrencimize hediye ettiğimiz temizlik setimizin içinde diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil, kağıt mendil, sabun, bloknot, kalem ve defter bulunmaktadır.? diye ifade etti.

Konuşmaların ardından, okul idaresi Vali Ata ve Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra sınıflar ziyaret edilerek, öğrencilere temizlik setleri hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber