Emniyet ekipleri, patlama ile ilgili çok yönlü araştırma başlattı

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde, 39. Mekanize Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası yakınında meydana gelen patlamayla ilgili güvenlik güçleri, incelemelerini sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizciler-Akçay arasında meydana gelen olay, 17.30 sıralarında, 39. Mekanize Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor kışlası yakınlarındaki petrol istasyonu önünde meydana geldi. Kışlaya 150 metre mesafede bulunan ve park halinde olduğu iddia edilen araçta meydana gelen patlamanın ardından, yoldan geçen araçlar patlamanın şiddeti ile savruldu ve yoldan geçen araçta bulunanlar yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Trafik ekipleri, güvenlik gerekçesi ile İskenderun-Denizciler arasında yolu bir süre trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat süre ile yol trafiğe kapalı tutulduktan sonra tek şeritten verilen trafik, daha sonra tamamen açıldı. Patlamanın etkisi ile petrol istasyonundaki marketin ve restoranın camları kırılırken, etrafa yayıldı.

Olay yerine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Cengiz Başar ve askeri yetkililer de gelerek incelemelerde bulundu. MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, olay yerinde yaptığı açıklamasında, patlamanın terör olayı olabileceğini belirterek, aracın plakasının belli olmadığını söyledi. Patlamanın ardından olay yerine Özel Harekat ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri de gelerek, güvenlik önlemlerini artırdı. Olay yeri inceleme ekipleri, parçalanan araç üzerinde incelemelerini sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber