Alanya'da bisiklet eğitimi alan çocuklara sertifika

Alanya Belediyesi, Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği ile Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), bisiklet eğitimi alan ve trafik konulu resim yarışmasına katılan ilköğretim öğrencilerini sertifika ve plaketle ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Belediyesi Trafik Eğitim Pisti'nde düzenlenen sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Trafik Eğitim Pisti Sorumlusu Cumhur Ergun, 2012 yılı Ocak ve Mart aylarında Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve ALDOSK destekli çocuklara yönelik bisiklet eğitim günleri düzenlediklerini belirterek, çocuklara, TBF'nin milli takımlar antrenörleri tarafından eğitim verildiğini söyledi. 2013 yılı Nisan ve Mayıs aylarında ise yetişkinlere yönelik eğitim programları da hazırlanacağını kaydeden Ergun, "Ayrıca, derneğimizin, geleneksel ilköğretim okullarına yönelik trafik resim konulu yarışma da sonuçlanmış bulunuyor. Yarışma ile çocukların trafiğe ayrıca ilgi duyması amaçlanmıştır. 04-18 yaş grubuna, 6 yılda 154 bin 307 kişiye trafik eğitimi verildi. Bu 6 yılda Alanya Belediyesi'nin verdiği olağanüstü desteklerle polis, dernek ve milli eğitim ayrılmaz bir parça haline dönüştü. Bu birlikteliğin diğer yerlere de örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Alanya'nın, bu eğitimler sayesinde motordan ve eksoz dumanından arınmış bir il olma yolunda ilerleyeceğini söyledi. İnsan olmanın en önemli unsurlarından birisinin, karşısındaki insana saygı olduğunun altını çizen Başkan Sipahioğlu, "Çağdaş bir kenti yaşanabilir hale getirmek bizim elimizde. Bu yaygın eğitimlerin, buna katkı sağlayacağına inanıyorum. Empati kurmayı başardığımız zaman sağlıklı, kaliteli, mutlu ve güvenli bir kent oluruz. Dernek yöneticilerine belediyemize, velilerimize, özellikle aşırı yoğunluklu Alanya trafiğinde, ellerinden gelenin fazlasını yapan emniyet teşkilatımıza, eğitim kurumlarımıza ve ayrıca bu pisti okul bahçeleri yapan Atatürk İlköğretim Okulu'na teşekkür ediyorum." diye ifade etti.

Alanya İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur da Alanya'nın, çağdaş ve yaşanır bir il olma yolunda sürekli eğitimle ilerlediğine dikkat çekti. Eğitime katkı sağlayan herkese teşekkür eden Dur, bir ülkenin geleceğinin en önemli unsuru eğitimin sürekliliğinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. İlçede bu sürekliliği görebildiğine işaret eden Dur, Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği'nin de bunu sağladığını dile getirdi.

Sertifika törenine; Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Başkan Yardımcısı Kemal Dere, Emniyet Müdürü Erkan Dur, daire müdürleri, dernek üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı. Daha sonra öğrencilere sertifikaları ve başarı belgeleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber