Aydın Türk Eğitim Sen'den öğretmene şiddete kınama

Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Bahri Demir'in öğrencisinin saldırısına uğrayarak yaralanmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığına işaret eden Devli, yaptığı açıklamada; ?Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Kütahya'da, İstanbul Esenyurt' ta, Sakarya'da veli ve öğrencilerin öğretmenlere bıçaklı sopalı saldırısı, geçtiğimiz ay İzmir'de sınıfta öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay Öğretmenin toprağa verilme hadiselerine, yine geçen ay Nazilli'de saldırıya uğrayan öğretmenimiz de eklenmiştir. Şimdi ise Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencisinin saldırısı ile öğretmenimiz Bahri Demir yaralanmıştır. Bunlara karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer' den kendilerine sahip çıkmasını ve öğretmenlere yönelik şiddete karşı önlem almasını beklemektedir? dedi.

?Öğretmenlerin öğrenci üzerindeki etkisi çok azaltılmıştır? diyen Devli, ?Öğretmenler okulda neredeyse etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Ödeneksizlikten okullarımızın büyük bölümünde hiçbir güvenlik önlemi yoktur. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, çeteleşmeler oluşturmaktadır. Bu sebepten bazı öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır. Okullar güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Öğretmenlere kaybettiği itibarı yeniden kazandırılmalıdır. Milli eğitim bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup, kollayan bir bakanlık haline gelmelidir. Unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, öğretmenlerimizin maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Öğrencilerini kendi çocuğu gibi görerek, onlar için titizlenen, onlara sahip çıkan, öğrencilerine bir şeyler öğretmenin umudunu taşıyan, bu mesleğe gönülden bağlı olan öğretmenlerimize yapılan saldırılar son bulmalıdır. Ülkemizin kilometre taşı olan eğitimcilerimiz baş tacı edilmelidir. Eğitimciler için gün kenetlenme günüdür. Bu vesileyle öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber