Dinçer, Abdurrahman Gazi Kültür Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı

Merkezi Erzurum'da bulunan Abdurrahman Gazi Vakfı'na bağlı Şehit Bahattin Yıldız Eğitim Kültür Merkezi Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez, Yakutiye'nin Çırçır Mahallesi Araplar Düzü Sokağı'ndaki 10 katlı hizmet binasında hizmet verecek.

Afganistan'daki yetim çocuklara yardım amacıyla bu ülkeye giderken bindiği uçağın düşmesi sonucu 2009 yılında vefat eden Bahattin Yıldız'ın adına yaptırılan Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve Vakıf Başkanı Muhammed Emek birlikte kesti. Bakan Dinçer, öğrencilik yıllarından tanıdığı Yıldız'ın büyük bir dava ve aksiyon adamı olduğunu ifade etti.

Vali Sebahattin Öztürk ise sivil toplum kuruluşlarının SODES projeleri kanalıyla eğitime destek olmak adına gerçekleştirdikleri projelerden birisi olan kültür eğitim merkezinin, şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek, Yıldız'ın aslen Sivaslı olduğunu ancak Erzurum'da üniversite tahsilini yaptığını ve kendisini de bu şehrin insanı olarak gördüğünü kaydetti. Vefa adına Yıldız'ın isminin vakıf hizmet binasına verildiğine işaret eden Emek, "Değerli bir kardeşimiz, dava arkadaşımızın ismini yaşatmaktan sevinç ve onur duyuyoruz." diye konuştu. Emek, eğitim ve kültür merkezi binasının yaptırılmasında önemli katkıda bulunan iş adamı Ahmet Karadayı'ya teşekkür etti.

Vakıf Mütevelli üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman da Bahattin Yıldız'ın örnek yaşantısıyla gelecek nesillere model olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından okunan dua eşliğinde, kültür ve eğitim merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber