Polis merkezindeki kadına dayak görüntüleri

Karabağlar Polis Merkezi'nde geçen yılın temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye C'nin dövülmesine ilişkin görüntüleri rapor eden 3 polisin "delilleri karartma" suçundan yargılanmalarına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Fevziye C'nin avukatı Hanife Yıldırım ve sanıkların avukatı Gülseren Menek hazır bulundu.

Haklarında "delilleri karartma" suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası istenen İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi'nde görevli komiser yardımcısı M.D, polis memurları M.K. ve Ü.S. ise duruşmaya katılmadı.

Hakim, diğer sanık polislerin de yargılandığı 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan müzakerenin takibinin yapılmasına, Fevziye C'nin gözaltına alınmak istenirken görevli polislere karşı "basit yaralama" ve "hakaret" suçu işlediği iddiasıyla yargılandığı 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-Olay-

Karabağlar'daki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde,

"kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye C'nin, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.

Memur Savcısı Alaattin Dokur, Fevziye C'nin polis merkezinde dövülmesine ilişkin görüntülerle ilgili rapor hazırlamaları için İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 polisi bilirkişi olarak atamış, bu kişilerin yanlı rapor yazdıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Biri komiser yardımcısı 3 polis hakkında "Delilleri karartma" suçundan 9 ay ile 7,5 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber