Milli pul sergisi Kayseri'de açıldı

PTT Genel Müdürlüğü tarafından 'Kayseri 2012 Milli Pul Sergisi' törenle açıldı. Açılış törenine katılan PTT Genel Müdürü Osman Tural, Kayseri'de sergiye gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifadere ederek, öğrencilerin de bu sergiyi gezmesi adına etkinlik yapılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri 2012 Milli Pul Sergisi, İL Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda açıldı. Açılışa PTT Genel Müdürü Osman Tural, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, açılış törenine katılanlara teşekkür etti.

İlk pulun 1840 yılında İngiltere'de basıldığını anımsatan Tural, "1863 yılında posta teşkilatı olarak Türkiye'de Abdülaziz tuğralı pulları basmışız. O günden bugüne kadarda Türkiye Cumhuriyeti'nde ve dünyada basılıyor. Pul aslında mektubun gönderisi için ödenen ücrettir. Etikettir. Bu etiketten çıkmış sanat eserine dönmüş. İçinde yaşadığınız dönemin siyasi, ekonomi, kültürel ve farklı durumlarını her çeşit kullanımında yansıtılmıştır. Koleksiyonculukta insanın doğasında var. Böyle materyal olunca da pul koleksiyonculuğu başlamış. Tüm dünyada ülkemizde de dernekler ve federasyon şeklinde örgütlenmişlerdir." dedi.

Tural, pulculuğun uzun zamandır var olduğunu ifade ederek, "Herhalde koleksiyoncuların da en önemli düşüncesi ve değerlendirmesi ellerindeki koleksiyonları birilerine göstermek ve sergilemektir. Bunu yapıyoruz. Kayseri'de yaptığımız çalışma bu. Daha önceki dönemlerde belli periyotlarda sergi açılmış. Ama benim dönemimim de bu her yıl yapılmaktadır. Burada paha biçilemez eserler ve koleksiyonlar var. Gezilmeye değer." diye konuştu.

Osman Tural, konuşmasının sonunda serginin açılışında emeği geçenler ve katkıda bulunanlara teşekkür ederek, pul sergisini mutlaka öğrencilerin gezdirilmesi konusunda da talepte bulundu.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Milli Pul Sergisi'nin Kayseri'de açılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, PTT Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı ve Osman Tural ile Vali Yılmaz, sergideki pul çeşitleri hakkında bilgi aldı. Tural, daha sonra çocuklarla bir araya geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber