Aşure gibi kaynaşamıyorsak vay halimize

Ordu'nun Ünye ilçesinde 'Muharrem ve Aşure' konulu konferansta konuşan Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, aşurenin önemine değindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yığman, "Günümüzde fitne çıkartmak isteyenlere alet oluyor, aşure gibi çok maddenin bir olması gibi olamıyorsak vay halimize. Şu meclisimizde Hz. Hüseyin'in sahip olduğu özellikleri kendi üzerimize yükleyemiyorsak, onun derdi ile dertlenmiyorsak, bu meclislere sadece gelip gidiyorsak, kısaca Hüseyni'leşemiyorsak, 12 gün boyunca susuz kalmanın hiç de önemi yok." dedi.

Ünye Müftülüğü'nün organize ettiği etkinlik Halil Efendi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi Sevil Elay, Dursun Ali Erzincanlı'nın 'Kerbela' şiirini okudu. Güvenç Abdal Ocağı'ndan Ali Çelebi nefeslerle programa iştirak etti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Cenksu Üçer, Muharrem ayının önemine, 12 imamları simgeleyen aşure içerisindeki 12 ayrı maddenin kaynadıkça birbirine girip birlik olup, çok tatlı bir yemek meydana çıktığına dikkat çekti.

Aşure ikramının da yapıldığı etkinlikte Ünye İlçe Müftüsü Aydın günümüz problemlerine, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Müftü Yığman, ?Geçmişten beri gelen bir takım yanlış algılamalar ve inançlar, bir takım korkular halâ devam ediyor. Einstein'a ait bir söz vardır. Der ki; 'Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur.' Onun için bizler bu programları düzenlerken, birbirimize karşı bakışımızın değişmesi, birbirimize hoşgörü ile bakmamız, sevgi ile sempati ile bakmamız ve bunun için inşallah bu programlar hayırlara vesile olacak. Gelin her zaman sevgimizi, muhabbetimizi, hoşgörüyü uç uca ekleyelim. Birlik ve beraberliğin rahmete vesile olacağı düşünelim. İşlerimizi de ona göre yapalım.? diye konuştu.

'Kültürümüzde Muharrem ve Aşure' konulu konferansa, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doktor Cenksu Üçer, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, CHP Ünye İlçe Başkanı İbrahim Orhan Bodancı, Alevi dedeleri, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonrasında Dr. Üçer'e günün anısına çiçek ve plaket takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber