Öğrenciler, okulda ekolojik tarımla tanışacak

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğrencilerin, Ekolojik Yaşama Destek Projesi ile çevre bilinci, çevre yönetimi ve tarım alanlarını yakından tanıyacağı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile ilgili Manavgat Kaymakamlığı'nda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ile birlikte basın açıklaması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre ve tarım alanları bırakabilmek amacıyla projeyi hazırladıklarını söyledi. Proje kapsamında öğrencilerin çevrenin korunması hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olacağını anlatan Kılıç, bilgi sahibi olmaya bağlı ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmede etkin rol alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Kılıç, projeyle tarım alanları hakkında bilgilendirmenin yanı sıra çöp, atık, geri dönüşüm, su, enerji, biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, ulaşım, sağlıklı yaşam, tüketim alışkanlıklarının ve gürültü kirliliğinin önüne geçmeye yönelik bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Kılıç, "Gerekli tarım alanı olmayan okullar ise alternatif eko tarımı destekleyici uygulamalar yapılacaktır. Proje kapsamında öğrencilerin tarımda kullanın kimyasalları en aza indirmek ve bu kimyasalların toprağa, suya ve havaya zarar vermesinin önüne geçilecektir. Öğrencilerimizin doğal yollar ve yöntemlerle ekosisteme zarar vermeden tarım yapılması hakkında bilinçli olmasını istiyoruz."

Kılıç, proje paydaşlarını ise Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Manavgat Ziraat Odası(MZO), Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, köyler, beldeler ve Cihan Haber Ajansı'nın(Cihan) olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber