Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda yıkım başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'ne bağlı Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nın yıkımına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk Yuvası'ndaki 0-12 yaş grubundaki korunmaya muhtaç çocuklar Nenehatun Çocuk Yuvası'na nakledildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü, devlet himayesindeki korunmaya muhtaç kimsesiz çocukların yurt ortamından uzaklaştırılması için harekete geçti. Yaklaşık 30 yıldır Çat yolu üzerindeki binasında hizmet veren Zübeyda Hanım Çocuk Yuvası yıkılarak, yerine villa tipi çocuk evleri ile sportif tesisler yaptırılacak. 14 dönüm alan üzerine dubleks villaların, sosyal ve sportif tesislerin kurulacağı Sevgi Evleri Sitesi, 2014 yılında hizmete girecek. Zübeyde Hanım Yuvası'nda barınan 0-12 yaş grubundaki kızlar Nenehatun, erkekler ise Atatürk Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Korunmaya muhtaç çocukların yurt ortamından uzakta daha temiz ve sağlıklı aile ortamlarında yetişmesinin amaçlandığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nın 2 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu ve bunun da yetersiz olduğunu söyledi. Yuvanın bulunduğu 14 dönüm alan araziyi daha verimli değerlendirmek istediklerini ifade eden Aydın, bu amaçla villa tipi Sevgi Evleri projesini uygulamaya soktuklarını kaydetti.

Yurt ve koğuş ortamındaki çocukları aile ortamına kazandırmayı amaçladıklarına işaret eden Aydın, "Bakanlığımız, örnek bir projeyi Erzurum'da uygulamaya soktu. Eski ve yetersiz Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nı yıkarak, bu alana 5'er kişilik villa tipi daireler, spor salonları, kütüphane, etüt merkezlerinin bulunduğu Sevgi Evleri Sitesi kurulacak. 2014 yılında hizmete açmayı düşündüğümüz sitenin hizmete girmesiyle, bakanlığımızın koruması altındaki çocuklarımız daha modern, daha sağlıklı ortamlarda yaşama imkanına kavuşmuş olacak." dedi.

Aydın, Erzurum il genelinde kiralanan 9 ayrı evde 56 öğrencinin aile ortamında yaşadığını ve bunların derslerinde daha başarılı olmaya başladığına dikkat çekti. Aydın, "Çocuklar daha özgün ve özgür ortamlarda başarılı oluyor. Sevgi Evleri Sitesi'nin açılmasıyla şehrin değişik bölgelerindeki evlerde barınan bu çocuklarımızı da sitemizdeki villa tipi konutlarda misafir edeceğiz." diye ifade etti. Sultan Murat Aydın, ayrıca, engelsiz yaşam merkezi ve toplum merkezi projelerinin de başladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber