OMÜ, '2014-2018 Stratejik Planı' ile geleceğini planlıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından kurumun orta ve uzun vadeli hedeflerinin amaçlandığı ?2014-2018 Stratejik Planı? hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stratejik Planlama Ekibi Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu'nun önderliğindeki ekip üyeleri tarafından hazırlanan strateji planı üniversitenin temel ilke ve politikalarını, hedeflerini, önceliklerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımını içeriyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde yapılan stratejik planlamanın, kuruluşun bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif ettiğini belirtti. Prof. Leblebicioğlu, ?Kuruluşun amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı olanaklı kılacak yöntemleri belirlemesini gerektirir. Uzun vadeli ve geleceğe dönük bir bakış açısı taşır. Kuruluş bütçesinin stratejik planda ortaya konulan amaç ve hedefleri ifade edecek şekilde hazırlanmasına, kaynak tahsisinin önceliklere dayandırılmasına ve hesap verme sorumluluğuna rehberlik eder. ? dedi.

OMÜ'nün stratejik planını ortaya koyabilmek amacıyla 15 toplantı gerçekleştirildiğini kaydeden Leblebicioğlu, ?Yapılan toplantıların sonucunda; OMÜ'nün 2014-2018 yılına ait stratejik planının hazırlık çalışmaları tamamlanarak, durum analizi yapıldı ve üniversitenin misyonu ve vizyonu belirlendi. Stratejik amaçlar üzerinde yapılan çalışmalara da devam ediliyor. Günümüz dünyasında, toplumsal ve ekonomik hayattaki hızlı değişimlere paralel olarak kamu yönetim anlayışı değişmekte ve katılımcılığa, paydaşlarının mutluluğuna ve hedeflere odaklanan bir yönetim anlayışı yerleşmektedir. Bu anlayışa bağlı olarak çıkarılan 5018 Sayılı Kanun tüm kamu kurumlarının stratejik plan yapmalarını zorunlu kılmıştır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber