Amasya'da çalışan kadınlar biraraya geldi

Amasya'da faaliyet gösteren Cemre Çalışan Kadınlar Derneği, üyeleri kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Programda, çalışan kadınların günlük hayatta karşılaştıkları problemleri ele alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programda konuşan, Cemre Çalışan Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Yasemin Çilingiroğlu, derneğin sürekli eğitim anlayışı ile kişisel ve sosyal gelişimi artırmaya yönelik eğitimler veren, yaşamı daha etkin kılacak faaliyetlerin içerisinde olduğunu söyledi. Çilingiroğlu, ?Cemre Çalışan Kadınlar Derneği kültürel, sosyal, eğitsel ve benzeri faaliyetlerin organize edilmesini hedefleyen, yenilikçi, paylaşımcı, üretken bir sivil toplum kuruluşudur.? dedi.

Çilingiroğlu, hayatın her alanında etkinliğini koruyan bayanların, ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarını aktif olarak gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çilingiroğlu, gözlenen gelişmelere karşılık, yine de kadınların gelişmiş ve gelişmekte olan tüm toplumlarda hak ettikleri konumda bulunmadıklarını söyledi.

Çilingiroğlu, "Özellikle ekonomik yetersizlik nedeniyle iş hayatına atılan kadınlarımızın hem ev kadını olarak, hem anne olarak karşılaştığı sorunlar beraberinde, olumsuz iş koşullarının ve toplumsal baskıların üzerlerinde bıraktığı olumsuz etkiler, geleneksel toplum yapımız içinde çalışan kadının çok yönlü sorumluluklar ve sorunlar altında kalmasına yol açmaktadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber