Kağıt toplayıp 4 çocuğuna bakan anne: Haberlere konu olunca hayatım karardı

Bursa'da 10 yıldır kâğıt ve plastik toplayarak 4 çocuğuna bakan kadın, haberlere konu olunca hayatının adeta zindana döndüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadriye Varol (36) kendisi ve çocuklarına şiddet uygulayan, resmi nikâh da yapmayan eşinden yaklaşık 10 yıl önce ayrılıp 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi vermeye başladı. Kâğıt ve pet şişe toplayarak çocuklarına bakan genç kadın, kazandığı parayla bir kamyonet alarak geçimini bununla sağlamaya başladı.

Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'örnek ve cefakâr bayan' olarak basına konu olan Varol'un işleri bir anda tersine döndü. Varol'un iddiasına göre; haberi gören kâğıt toplayıcı büyük şirketler, malzeme aldığı işlerlerine giderek kâğıtların kendisine verilmesini engellemiş.

Kimseye muhtaç olmadan çocuklarını büyütmeye çalıştığını dile getiren Varol, şunları anlattı: ?Haberden sonra kâğıt toplayıcılar ?bizim işimizi bir kadın nasıl yapar' diyerek kâğıt aldığım mağazalardan, marketlerden kâğıtları elimden aldılar. İşlerim bozulunca araçlarımı satmak zorunda kaldım. Daha sonra yeniden işleri toparlayabilmek için galericiden taksitle bir araç aldım. Ama taksitini ödeyemediğim için galerici aracı geri alacak.?

Başvurduğu kurumlardan iş konusunda sonuç alamadığını dile getiren Varol, şunları söyledi: ?Kurumlardan iş konusunda bir sonuç alamadığım gibi kaymakamlıktan bana verilen yardım da kesildi. Eve gelip koltukları görünce yardımı kestiler. Ben çocuklara koltukları mı yedireceğim? Evlat yetiştiriyorum, başkaları gibi sokağa bırakıp gitmiyorum."

"DİLENCİ GİBİ PARA İSTEMİYORUM"

Kimseden para istemediğinin altını çizen Kadriye Varol, sözlerini şöyle tamamladı: "Kimseden dilenci gibi para, pul istemiyorum. Sadece iş versinler, çalışarak evlatlarıma bakarım. Kâğıt topladığım firmalar belediyeye verdiklerini söylüyor. Biliyorum ki belediye değil, başkasına veriyorlar. Fakire değil, zengine veriyorlar. Birkaç firma bana geri dönüşümümüzü al desin gidip çalışırım. Evlatlarıma bakmak zorundayım. Büyütmek, okutmak zorundayım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber