Özel Tunagür Anaokulu'ndan, 'Okuyorum, kaşeyi basıyorum' projesi

Kocaeli'nde faaliyet gösteren Özel Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Tunagür Anaokulu, öğrencilerine yönelik 'Okuyorum, kaşeyi basıyorum' projesini başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projeyle, öğrencilere okumanın sevdirilmesi amaçlanıyor.

Tunagür Anaokulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Okul öncesi eğitim döneminde bilinçaltına yerleşen davranışlar kalıcı olmaktadır. Kalıcı davranışların temeli de aile ortamında atılmaktadır. Bu alışkanlığın devamlılığı ise eğitim sisteminde öğretmenler tarafından öğrenciye kazandırılmakta ve davranışlar pekiştirilmektedir." denildi.

Açıklamada, bu tecrübeden yola çıkarak Özel Tunagür Anaokulu'nun çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bir proje başlatıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Çocuklar aileleriyle her gün yatmadan önce bir masal, hikaye okuyor. Ertesi gün okudukları kitabın adını okulun girişindeki kürsüye geçip söylüyorlar. 'Okuyoruz, kaşeyi basıyoruz' şeklinde resimleri yapıştırılarak oluşturulmuş kitabın kendileri için ayrılmış sayfasına kaşeyi basıyorlar. Bu proje çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmakla kalmıyor, ebeveynlerin çocukları ile nitelikli bir zaman geçirmesine, çocukların küçük sorumluluklar almasına da fırsat sunuyor. Projenin sonunda kitap okuma alışkanlığının yerleşmesi için en çok kitap okuyan ve kitap dinleyen öğrenci ödüllendirilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber